Freedom Finance Europe opent Nederlandse vestiging en benoemt Nathan Civile tot ‘Head of Representative Office'

Freedom Finance Europe, de internationale online broker, maakt vandaag de benoeming bekend van Nathan Civile tot Head of Representative Office in Nederland. Met zijn aanstelling geeft Freedom Finance Europe met zijn Freedom24 online beleggingsplatform, invulling aan de groeiambities voor de Benelux. Vanuit het nieuwe kantoor in Amsterdam zal Nathan Civile zich bezighouden met de ontwikkeling van de Nederlandse markt. Hij zal zich vooral richten op relatiebeheer en de groei van het klantenportfolio van Freedom Finance Europe in de Benelux. Met de opening van de nieuwe vestiging, die staat gepland voor begin tweede kwartaal van dit jaar, kan de broker sneller inspelen op de lokale marktbehoeften en zo particuliere beleggers beter van dienst zijn.

Nathan civile
Nathan Civile

Nathan Civile beschikt over meer dan vijftien jaar ervaring in de beleggingssector en heeft een bewezen trackrecord opgebouwd vanuit de verschillende commerciële rollen die hij eerder vervulde. Tot voor kort was Civile werkzaam als Premium Client Manager bij IG Group Holdings in Amsterdam, waar hij verantwoordelijk was voor het relatiemanagement, sales en trading voor de grotere klanten binnen de Benelux. Eerder vervulde hij verschillende functies bij Binckbank, ABN Amro Bank, Saxo Bank en WorldFirst.

Nathan Civile, Head of Representative Office Freedom Finance Europe in Nederland: “Ik kijk ernaar uit om deze geweldige uitdaging aan te gaan en mijn kennis en ervaring in te zetten bij de ambitieuze strategie van Freedom Finance Europe. Met zijn gebruiksvriendelijke Freedom24 platform vergemakkelijkt het handelen en beleggen op de internationale markten. Onze ambitie is meer retail- en professionele beleggers bekend te maken met onze hoogwaardige producten en dienstverlening, en deze verder te ontwikkelen voor en met onze klanten in de Benelux.”

Freedom Finance Europe is opgericht in 2015 en momenteel actief in Europa met in 10 landen ook vestigingen. Na de officiële introductie in 2021 van het nieuwe beleggingsplatform Freedom24 in de Benelux, vormt de uitbreiding van het wereldwijde team met een Nederlandse vestiging de volgende stap in de groeiambities van Freedom Finance Europe. In lijn met deze doelstellingen opent het bedrijf dit jaar ook nieuwe kantoren in Oostenrijk en Bulgarije. In 2023 openden er al kantoren in Polen, Griekenland en Italië. De nieuwe vestiging in Amsterdam maakt deel uit van de strategie om meer vestigingen te openen in Europa om sneller in te spelen op de behoeften van de lokale markten.

Olga Milko, Business Development Director bij Freedom Finance Europe: “We zijn zeer enthousiast over de uitbreiding met een vestiging in Nederland om onze activiteiten zo nog beter op de beleggers in de Benelux af te stemmen. Nathan bezit een respectabele staat van dienst binnen de fintech sector en ik ben ervan overtuigd dat hij Freedom Finance Europe succesvol naar de volgende groeifase zal brengen.”

Freedom Holding Corp., het moederbedrijf van Freedom Finance Europe, publiceerde recent de Q1-resultaten van boekjaar 2024, dat eindigde op 30 juni 2023. De inkomsten van de holding in deze periode bedroegen $ 316,2 miljoen, een stijging van 83 procent ten opzichte van een jaar eerder. In de Benelux-regio groeide het klantenbestand met 162 procent in de afgelopen twaalf maanden. De resultaten vallen samen met de vierde verjaardag van de notering van het bedrijf op de NASDAQ. In deze vier jaar heeft de kapitalisatie van het bedrijf de $ 5 miljard overschreden.