Verkeersongevallen in Nederland

Helaas is het aantal verkeersslachtoffers in Nederland weer aan het oplopen. Dit na jaren van een afnemend aantal is het helaas nu weer fors aan het stijgen. Alcohol is niet meer de grootste boosdoener, het is steeds vaker de mobiele telefoon. Niet alleen automobilisten maar ook veel fietsers zijn afgeleid door hun smartphone en veroorzaken steeds vaker ongelukken. Mede hierdoor hebben diverse verzekeraars inmiddels hun premies juist moeten verhogen.

Naast de smartphone zorgen ook de hele snelle e-bikes voor forse verkeersongelukken. Met een e-bike ga je al gauw meer dan 30 kilometer per uur en dan is al extreem hard bij een ongeluk. Veel fysiotherapeuten pleiten er al voor om de e-bikes te verbieden voor personen boven de 60 jaar omdat dan de kans op herstel eigenlijk al veel te laag is. Een whiplash is helaas dan ook geen uitzondering bij dergelijke ongelukken.

Door de forse toename van het aantal ongelukken is er ook een groeiende vraag naar juridische oplossingen. Bij een verkeersongeluk, ben je als je al kunt herstellen, meestal een tijd uit de roulatie en zijn er een rits aan kosten en schades die door de tegenpartij betaald zouden moeten worden als het hun schuld is. Voorbeelden hiervan zijn financieel, medisch, sociaal en juridisch. Partijen zoals Palsletselschade bieden gratis advies aan gedupeerden/slachtoffers aan. Dit ook in het geval dat wanneer artsen geen schade/oorzaken bij een patiënt kunnen vinden.