Nils Andersen benoemd als lid van de Raad van Commissarissen

26 april 2018

AkzoNobel aandeelhouders nemen alle voorstellen aan tijdens AvA

AkzoNobel N.V. (AKZA; AKZOY)

Vandaag tijdens de jaarlijkse Algemene Vergadering van Aandeelhouders (AvA) hebben de aandeelhouders van AkzoNobel alle voorstellen goedgekeurd.

Naast de goedkeuring van de jaarrekening voor 2017 werd ook ingestemd met het dividendbeleid en het totale dividend per aandeel voor 2017 van €2.50 (52% omhoog). Daarnaast werd Nils Andersen door de AvA benoemd als nieuw lid van de Raad van Commissarissen en vervolgens benoemd als voorzitter van de Raad van Commissarissen.

Byron Grote, vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen, zei: "We zijn erg tevreden met de benoeming van Nils Andersen. Hij heeft een schat aan relevante ervaring opgedaan tijdens een uitgebreide internationale carrière in de consumptiegoederen-, energie- en scheepvaartindustrie. Nils zal deze brede bedrijfskennis meenemen naar de Raad van Commissarissen brengen. We wensen hem veel succes in zijn nieuwe rol."

Nils Andersen volgt Antony Burgmans op, die de vorige voorzitter was en drie termijnen vervulde als lid van de Raad van Commissarissen. Louis Hughes trad ook af, nadat hij drie termijnen had volbracht.

"We danken Antony Burgmans voor zijn inzet in de afgelopen 12 jaar als lid en ook als voorzitter van de Raad van Commissarissen," zei vice-voorzitter Byron Grote. "Zijn ervaring en professionele expertise zijn van grote waarde geweest voor het bedrijf. Hij heeft een essentiële rol gespeeld bij de transformatie van AkzoNobel in een gefocust Paints en Coatings-bedrijf. We wensen hem het beste bij al zijn toekomstige activiteiten."

"We willen ook Louis Hughes bedanken voor zijn waardevolle bijdragen en actieve rol gedurende zijn tijd als lid van de Raad van Commissarissen en wensen hem het allerbeste in de toekomst", zei Byron Grote.

Byron Grote, de huidige vice-voorzitter van de Raad van Commissarissen, werd herbenoemd voor een tweede termijn van vier jaar.

Dit is een openbare aankondiging van AkzoNobel N.V. ingevolge artikel 17 paragraaf 1 van de Europese Marktmisbruik Verordening (596/2014).

Over AkzoNobel
AkzoNobel heeft passie voor verf. Wij zijn experts in het ambacht van het creëren van verven en lakken, waarbij wij sinds 1792 de standaard zetten voor kleur en bescherming. Ons merkenportfolio van topklasse - waaronder Flexa, International, Sikkens en Interpon - wordt wereldwijd door klanten vertrouwd. Ons hoofdkantoor is gevestigd in Nederland en wij zijn actief in meer dan 80 landen. Wij hebben zo'n 35.000 getalenteerde mensen in dienst met een passie voor het leveren van hoogwaardige producten en diensten die onze klanten van ons mogen verwachten. De verkoop van onze Specialty Chemicals-activiteiten zal naar verwachting eind 2018 zijn afgerond. Voor meer informatie ga naar www.akzonobel.com.

Over AkzoNobel Specialty Chemicals
Wereldwijd vertrouwen industrieën op onze essentiële chemie bij de productie van alledaagse producten, zoals papier, kunststoffen, bouwmaterialen en artikelen voor persoonlijke verzorging. Voortbouwend op de toewijding van onze 9.500 medewerkers en onze gedeelde inzet voor veiligheid, duurzaamheid en open innovatie, hebben wij een bedrijf van wereldklasse opgericht en sterke samenwerkingsverbanden met onze klanten opgebouwd. Wij zijn actief in meer dan 80 landen over de hele wereld en ons portfolio van toonaangevende merken omvat Eka, Dissolvine, Trigonox en Berol.

Niet voor publicatie- for meer informatie

AkzoNobel Media Relations AkzoNobel Investor Relations
T: +31 (0)88 969 7833 T +31 (0)88 969 7590
Contact: Diana Abrahams Contact: Lloyd Midwinter

Bijlage