Ferry Sint is samen met de H&R Groep de initiatiefnemer van Zonnepark Amsterdam Noord

Als zoon van eigenaren van een horecagelegenheid, is dit voor Ferry Sint geen onbekend terrein. Hij ging naar de hotelschool en volgde daarin zijn ouders. Echter is hij niet in een horecagelegenheid gaan werken, maar kwam via Lindy Lüske en het horeca netwerk bij Bertus Lüske in dienst. Lüske bezat een vastgoedbedrijf waar voornamelijk horecagelegenheden tot het portfolio behoren.

Doorzettingsvermogen

Zo’n 18 jaar geleden heeft Ferry Sint het stokje als directeur binnen het familiebedrijf overgenomen. Dat was zeker in de beginjaren niet altijd even makkelijk, maar door zijn doorzettingsvermogen heeft hij heel wat tegenslagen overwonnen en geleerd zijn rug recht te houden.

Hard werken en ondernemerschap

Hij geeft aan dat het bedrijf, met tegenwoordig de naam H&R Groep, enorm gegroeid is. Dit is volgens hem vooral te danken aan goed ondernemerschap, keihard werken en oog voor verbinding en relaties. H&R Groep heeft een kwalitatieve groei ambitie en richt zich onder andere op verduurzaming.

Zonnepark

Zonnepark

H&R Groep is de naam die men in de markt kent. Achter de schermen bestaat het uit een solide structuur van een groot aantal samenwerkingsverbanden en bedrijven. Deze samenwerkingsverbanden en bedrijven hebben de focus op 3 segmenten: Housing, waarbij woongenot hun credo is, Hospitality en Retail. Volgens Ferry Sint zijn deze focus op 3 segmenten, kapitaalkracht, het hebben van een klein team en de korte lijnen de belangrijkste factoren voor het succes van H&R Groep.

Deze factoren hebben ook tot een groot aantal hoogtepunten geleid in zijn loopbaan. Bijvoorbeeld de verhuizing van het kantoor naar de Apollolaan in Amsterdam. Of de groei die H&R Groep de afgelopen 15 jaar heeft doorgemaakt. Ook de oprichting van het supermarktfonds, waarbij op relatief laagdrempelig niveau belegd kan worden in vastgoed, staat hoog in de lijst van successen uit de carrière van Ferry Sint.

Veranderingen in de vastgoedmarkt

Als hij naar de toekomst kijkt, dan ziet hij een aantal belangrijke veranderingen in de markt. Deze zijn vooral gericht op het stijgen van de rente en striktere eisen als het gaat om milieu en fiscale veranderingen. Het is, volgens Ferry Sint, erg belangrijk om in te spelen op dit soort veranderingen.

Hij is nog altijd werkzaam bij H&R Groep, als CEO. In de toekomst gaat H&R Groep zich hoofdzakelijk richten op verduurzaming en het Zonnepark Amsterdam Noord. Met de investering in het Zonnepark Amsterdam Noord zorgt H&R Groep ervoor dat ze de door hen berekende CO2-uitstoot neutraliseren. Het zonnepark heeft een oppervlakte van circa 173.000 m2 en wordt omgetoverd tot een natuurinclusief zonnepark. Dat houdt in dat er bijvoorbeeld natuurlijke afscheiding rondom het zonnepark gerealiseerd wordt en dat de zonnepanelen in een bepaalde opstelling geplaatst worden, waarbij er rekening gehouden wordt met de invloed van de opstelling op de biodiversiteit en natuur.

Wat maakt de vastgoedmarkt nou zo mooi? Volgens Ferry Sint gaat dat vooral over de prachtige, authentieke panden van Amsterdam. Ongeveer 90% van het vastgoed van H&R Groep ligt in de regio Amsterdam. Maar H&R Groep is niet alleen gebonden aan de hoofdstad. Mocht er zich een kans voordoen, ook buiten Nederland, dan staat het bedrijf daar zeker voor open.