LeasePlan Nederland introduceert CarNext.com om occasionmarkt op te schudden

Almere, 9 mei 2018 - LeasePlan Nederland introduceert vandaag CarNext.com, een onafhankelijk pan-Europees merk voor kwalitatief hoogwaardige gebruikte auto's, om vertrouwen te brengen in de markt voor jong gebruikte auto's. CarNext.com bestaat uit een online platform, ondersteund door een netwerk van Delivery Stores op vijf plekken in Nederland: Breukelen, Moordrecht, Hengelo, Zwolle en Veghel. 

Nieuw onderzoek, uitgevoerd door Kantar TNS in opdracht van LeasePlan, maakt duidelijk dat de markt voor occasions in Nederland rijp is om te worden opgeschud. Volgens het onderzoek gaan Nederlanders nog liever naar de tandarts of doen ze hun belastingaangifte dan dat ze onderhandelen over de prijs van een tweedehands auto. Uit het onderzoek blijkt verder dat:

  • 48% van de ondervraagden vraagtekens plaatst bij de kilometerstand en onderhoudshistorie van occasions
  • 46% vindt dat een testrit te kort duurt om goed te kunnen beslissen
  • 39% bereid zou zijn om hun zoekgebied voor een tweedehandsauto uit te breiden als de auto vervolgens bij hen voor de deur zou worden afgeleverd
  • 12% een auto online zou kopen als de auto bij hen voor de deur zou worden afgeleverd

CarNext.com is ontworpen om in al deze consumentenbehoeften te voorzien. Alle auto's op het platform van CarNext.com hebben vaste all-in prijzen, dus geen verrassingen of verborgen kosten en afdingen is niet nodig. Daarnaast zijn alle voertuigen afkomstig uit de zakelijke Car-as-a-Service-tak van LeasePlan. Dat betekent dat alle auto's van CarNext.com hooguit drie tot vier jaar oud zijn, beschikken over moderne veiligheidsvoorzieningen, voldoen aan de nieuwste milieustandaarden en voorzien zijn van een volledige onderhouds- en eigenarenhistorie. Klanten kunnen de auto tot 14 dagen na aankoop zonder opgaaf van redenen retourneren. Op den duur krijgen automobilisten ook de mogelijkheid om een leasecontract of abonnement af te sluiten op een kwalitatief hoogwaardige gebruikte auto naar keuze.

Ewout van Jarwaarde, Managing Director van CarNext.com: "Ons nieuwe onderzoek laat zien dat automobilisten duidelijk gefrustreerd raken door de Nederlandse occasionmarkt. Als mensen nog liever naar de tandarts gaan dan een tweedehands auto kopen, dan is er iets heel erg mis. Het is ook schokkend dat bijna 50 procent geen vertrouwen heeft in de kilometerstand en de onderhoudshistorie van occasions. Al deze punten van zorg zijn meegenomen bij het ontwerpen van CarNext.com. Wij geloven dat de kwaliteit van onze auto's en de transparantie van onze dienstverlening klanten het vertrouwen geeft dat ze elders missen."

CarNext.com biedt een unieke klantervaring. Automobilisten kiezen hun auto online uit, vervolgens kan de auto bij hen thuis worden afgeleverd of kunnen ze de auto bezichtigen bij een van de Delivery Stores. Hier kunnen ze een testrit maken en met een deskundige praten voordat ze een definitief besluit nemen. CarNext.com wil een netwerk van 50 Delivery Stores opzetten in Europa.

Erik Henstra, Managing Director van LeasePlan Nederland zegt over de introductie van CarNext.com: "We zijn trots om CarNext.com in Nederland te kunnen lanceren. Dit is een volgende stap in onze activiteiten om 'any car, anytime, anywhere' te leveren aan de Nederlandse consument. De succesvolle uitbreiding van CarNext.com naar andere Europese landen onderschrijft de kracht van ons programma 'Power of One LeasePlan'. Onder Nederlandse consumenten zien we een groeiende vraag naar gebruikte auto's van hoge kwaliteit voor een eerlijke prijs en voorzien van de laatste milieu- en veiligheidstechnologieën. Waar het tot nu toe aan ontbrak is een merk waar mensen vertrouwen in hebben. Dat merk is CarNext.com: geweldige auto's, vaste prijzen, afgeleverd waar en hoe de koper maar wil."

[einde bericht]

 

Noten voor de redactie

  • Klik hier voor een uitleg over het merk door Ewout van Jarwaarde, Managing Director van CarNext.com
  • CarNext.com blijft de toonaangevende B2B-marktplaats voor Europese autodealers en blijft hierin investeren
  • Volgens Embracing the Car-as-a-Service model - The European leasing and fleet management market, een marktrapport door Roland Berger, bedraagt de potentiële markt voor de verkoop van drie tot vier jaar oude gebruikte wagens zo'n EUR 65 miljard
  • Zie de bijlage voor een artist impression CarNext.com Delivery Store Breukelen 


Mediacontact

LeasePlan Nederland, Corinne Vonk

corinne.vonk@leaseplan.com
+31 6 51 48 86 61

 

Over CarNext.com

CarNext.com is een disruptieve B2C en B2B digitale marktplaats waar klanten kwalitatief hoogwaardige occasions uit heel Europa kunnen aanschaffen. De missie van CarNext.com is om de toonaangevende marktplaats voor flexibele mobiliteitsoplossingen in Europa te realiseren, waar vertrouwen, efficiency en transparantie centraal staan. Met 1,2 miljoen auto's die in Europa rondrijden en een gegarandeerde voorraad van 250.000 goed onderhouden auto's die elk jaar van zakelijke klanten van de Car-as-a-Service-dienst van LeasePlan komen, kan CarNext.com 'any car, anytime, anywhere' in Europa leveren. Vind je volgende auto op CarNext.com.

 

Over LeasePlan Nederland

LeasePlan is marktleider in Nederland en een van de grootste leasemaatschappijen ter wereld. Met ruim 1,7 miljoen auto's in meer dan 30 landen. Klanten profiteren hierdoor van onze uitgebreide expertise en schaalvoordelen. Wij managen het volledige wagenparkbeheer voor onze klanten, van aankoop, verzekering en onderhoud tot verkoop. Met meer dan 50 jaar ervaring zijn wij dé betrouwbare partner voor onze klanten in private of zakelijke lease, ZZP'ers, MKB'ers en afnemers van mobiliteitsdiensten en occasions. Onze missie is om innovatieve, duurzame mobiliteitsoplossingen te bieden, wie of waar u ook bent. Zodat u zich kunt focussen op What's next. Lees meer op www.leaseplan.nl

 

 

Bijlage