Motion Gestures introduceert baanbrekend platform voor gebarenherkenning en sluit overeenkomst voor 1,65 miljoen Amerikaanse dollar aan startfinanciering

Revolutionaire software maakt het mogelijk om binnen een paar minuten een gebaren-interface aan te maken, zonder programmeren of gegevensinvoer.

WATERLOO, Ontario, May 09, 2018 (GLOBE NEWSWIRE) -- Motion Gestures, een Canadese start-up op het gebied van zelflerende systemen, gespecialiseerd in software voor gebarenherkenning, heeft vandaag een baanbrekend platform voor gebarenherkenningsapplicaties gelanceerd. De software die het hiervoor gebruikt vormt een aanzienlijke verbetering ten opzichte van conventionele benaderingen en beperkt in grote mate de tijd, kosten en inspanning die met het bouwen van een gebaren-interface gepaard gaan, voor welk systeem, toestel of app dan ook. De herkenning van gebaren wordt ondersteund door een breed scala aan bewegings-, aanraak- en visuele sensoren, en kan worden ingezet op clouds, gateways/hubs en ingebedde platforms.

Bekijk onze video!

De technologie (waarvoor patent is aangevraagd) geeft op zes fundamentele manieren de toon aan op het gebied van  ultramoderne systemen voor gebarenherkenning:

  • Standaardgebaren hoeven niet meer te worden gecodeerd. De gebruiker hoeft alleen maar het gewenste bewegingstraject op het scherm van een mobiele telefoon of tablet te tekenen en dit te bewerken.
  • Er hoeven geen gegevens meer te worden verzameld voor het trainen van gebarenmodellen. Het systeem maakt automatisch gegevens aan voor modeltraining.
  • Er hoeven geen gebarenmodellen voor verschillende sensoren te worden gebouwd. Wanneer een model gereed is, kan dit met elke ondersteunde sensor worden gebruikt.
  • Er hoeven geen gebarenmodellen voor verschillende platforms te worden gebouwd. Wanneer een model gereed is, kan dit op elk ondersteund platform worden ingezet.
  • Onbegrensde mogelijkheden voor keuze van gebaren. Keuze uit een bibliotheek van letters, cijfers, vormen, symbolen een draaiingen.
  • Geen ingewikkelde testprocedures. Elk gebaar kan worden getest met behulp van uw smartphone, waarbij volledige feedback wordt verkregen.

Motion Gestures kondigde vandaag ook een overeenkomst aan voor 1,65 miljoen Amerikaanse dollar aan startfinanciering. China Canada Angels Alliance (CCAA) gaf leiding aan de financieringsronde, waaraan ook Golden Triangle Angel Network (GTAN), Keiretsu Forum en Propel(x) deelnamen. De financiering zal worden gebruikt voor de ontwikkeling van het platform voor gebarenherkenning van het bedrijf, en om het platform internationaal op de markt te brengen.

Alan Yang, vice-voorzitter van de CCAA, zei hierover het volgende: “Gebarenherkenning bevindt zich momenteel op het snijvlak van de interactie tussen mens en machine. We zijn zeer onder de indruk van het vermogen van het platform van Motion Gestures om gebarenherkenning te populariseren en mensen ervan te overtuigen dat het echt gaat gebeuren. We zien grote toepassingen van de software voor gebarenherkenning in belangrijke bedrijfstakken, zoals draagbare toestellen, de autosector, mobiele telefoons, consumentenelektronica, domotica (huisautomatisering of smarthomes), medische apparatuur, virtual reality, speelgoed, drones en robotica, om er maar een paar te noemen”.

“Gebarenherkenning als interface tussen mens en machine bevindt zich in de fase waar stemherkenning zich vijf jaar geleden bevond,” aldus Kashif Kahn, CEO en mede-oprichter van Motion Gestures. “We willen deze opkomende ruimte domineren door een krachtige oplossing te bieden, die de moeilijkheden bij het bouwen van een gebaren-interface nivelleert en gebarenherkenning bij mensen thuis mogelijk maakt. We nodigen ontwikkelaars dan ook uit om kennis te maken met de mogelijkheden van ons baanbrekende platform en gebruik te maken van een gratis licentie voor ontwikkelaars”.

Over Motion Gestures

Motion Gestures is gespecialiseerd in gebarenherkenningssoftware op basis van zelflerende systemen, en werd in 2016 in het Canadese Waterloo opgericht. De onderneming streeft naar een snelle ontwikkeling en inzet van gebarengestuurde interfaces voor systemen, toestellen en apps. Deze software kan geavanceerde 2D- en 3D-gebaren aan, met behulp van bewegings-, aanraak- en visuele sensoren, en kan worden ingezet op clouds, gateways/hubs en ingebedde platforms. Het bedrijf biedt ontwikkelaars een gratis licentie voor de cloud SDK waarmee zij in korte tijd allerlei soorten gebaren met hun smartphone kunnen aanmaken en testen.

Zie onze website voor meer informatie over Motion Gestures: https://motiongestures.com/

Vul het volgende formulier in om een gratis licentie voor ontwikkelaars voor de cloud SDK met volledige functionaliteit aan te vragen: https://sdk.motiongestures.com/#!/register

CONTACTINFORMATIE:
Kashif Kahn
CEO en mede-oprichter
Motion Gestures
info@motiongestures.com

De bij deze bekendmaking horende video is beschikbaar op http://www.globenewswire.com/NewsRoom/AttachmentNg/873fa350-cc78-4aff-a0a3-993cbdfd20e6