Umicore stelt plan voor haar Europese productie van kathodematerialen voor

Aansluitend op de aankondiging eerder dit jaar van een eerste fabriek voor de productie van kathodematerialen voor de Europese automarkt, heeft Umicore nu het Poolse Nysa voor deze investering geselecteerd.

De fabriek zal de hoogtechnologische en eigen productietechnologieën gebruiken die ontwikkeld zijn om aan de hoogste prestatie- en kwaliteitsnormen van de autosector te voldoen. De eerste fase van deze investering maakt deel uit van het programma van € 660 miljoen dat eerder dit jaar werd aangekondigd en deze eerste fase zal naar verwachting eind 2020 operationeel zijn.

Nysa ligt in de buurt van Umicore 's Europese klanten en zal toegang geven tot goed opgeleid technisch personeel en koolstofarme elektriciteit. De eerste fase zal naar verwachting tot 400 banen scheppen. De plaatselijke autoriteiten en Umicore willen een langdurige, voor beide partijen voordelige relatie ontwikkelen en zo een stabiele omgeving creëren voor de eerste grote Europese fabriek voor kathodematerialen.

Umicore heeft ook beslist om een nieuw Proces Competentie Centrum te bouwen in haar bestaande vestiging in Olen (België), waar zich één van Umicore 's grootste O&O-activiteiten bevindt. Het centrum zal Umicore 's leiderspositie versterken in innovatieve, energie-efficiënte productieprocessen, die wereldwijd in haar hightech installaties zulllen worden toegepast. De investering zal naar verwachting eind 2019 worden opgeleverd, met banen voor een twintigtal onderzoekers.

Marc Grynberg, CEO van Umicore , verklaart: "Beide beslissingen zijn belangrijke mijlpalen voor Umicore . Ze zullen enorm bijdragen aan het initiatief van de Europese Unie voor de bevordering van een toonaangevende industrie van herlaadbare batterijen, gebaseerd op vernieuwende technologieën en een duurzame toeleveringsketen."

Over Umicore

Umicore is een wereldwijde materiaaltechnologie- en recyclagegroep. Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waar haar expertise inzake materiaalkunde, scheikunde en metallurgie een verschil maakt. Haar activiteiten zijn georganiseerd in 3 business groups: Catalysis, Energy & Surface Technologies en Recycling. Elke business group is opgedeeld in verschillende marktgerichte business units, met materialen en oplossingen die aan de top staan van nieuwe technologische ontwikkelingen en noodzakelijk zijn in het dagelijkse leven.

Het merendeel van Umicore 's inkomsten is afkomstig uit, en het grootste deel van haar O&O inspanningen is gericht op materialen voor schone mobiliteit en recyclage. De allesoverheersende doelstelling van Umicore - duurzame waarde creëren - is gebaseerd op de ambitie om materialen te ontwikkelen, te maken en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met haar beleidsverklaring: 'materials for a better life'.

Umicore 's industriële en commerciële activiteiten evenals haar activiteiten met betrekking tot O&O zijn verspreid over de hele wereld om zo goed mogelijk op de behoeften van haar internationale klanten te kunnen inspelen. De Groep boekte in 2017 een omzet van € 12,3 miljard (inkomsten van € 2,9 miljard, metaal niet inbegrepen) en stelt iets meer dan 9.700 mensen in dienst.

Voor meer informatie

Investor Relations

Evelien Goovaerts                                         +32 2 227 78 38                    evelien.goovaerts@umicore.com

Eva Behaeghe                                               +32 2 227 70 68                          eva.behaeghe@umicore.com

Media Relations

Marjolein Scheers                                          +32 2 227 71 47                     marjolein.scheers@umicore.com