Orange Belgium : Stefan Slavnicu aangesteld als Chief Technology Officer voor Orange Belgium

Persbericht
Brussel, 4 juni 2018
 Gereglementeerde informatie

Stefan Slavnicu aangesteld als Chief Technology Officer voor Orange Belgium

De raad van bestuur van Orange Belgium bevestigde de benoeming van Stefan Slavnicu tot nieuwe Chief Technologie Officer. Hij gaat in september 2018 van start.

De 42-jarige Stefan Slavnicu kan terugkijken op 18 jaar ervaring met netwerktechnologieën en haalde verschillende universitaire diploma's in Elektronica en Telecommunicatie. Hij werkt momenteel als Chief Technology Officer bij Orange Romania, waar hij de technische strategie en de beleidslijnen bepaalde om zakelijke producten en diensten voor alle segmenten te promoten en ondersteunen om een degelijke dekking, netwerkkwaliteit en rentabiliteit te waarborgen. Stefan Slavnicu begon zijn loopbaan bij Orange Romania in 2000, toen nog als Network Engineer. Hij timmerde gestaag aan de weg naar boven en werd 4 jaar geleden CTO van Orange Romania. Anderhalf jaar geleden trad hij toe tot de raad van bestuur van Orange Services. Stefan wordt geroemd om zijn organisatietalent en zijn expertise in diverse technologieën en netwerkactiviteiten. Onder zijn leiding veroverde Orange Romania de leiderspositie op de 4G-markt in Roemenië met de beste dekking in het land: eind 2017 had 94% van de bevolking toegang tot 4G.

Michaël Trabbia, CEO van Orange Belgium, reageert: "Ik ben heel blij dat Stefan bij ons komt. Hij zal instaan voor het beheer en de verdere ontwikkeling van ons netwerk. Zijn enorme expertise en knowhow op het vlak van telecomtechnologieën zullen van onschatbare waarde zijn voor Orange Belgium, en dan in het bijzonder voor onze IoT-activiteiten en de ontwikkeling van ons 5G-netwerk. Langs deze weg wil ik Gabriel Flichy bedanken voor het schitterende werk dat hij heeft geleverd. De inspanningen die hij de voorbije 5 jaar samen met de teams van ons Technology Department leverde waren, essentieel in onze ambitie om van het netwerk van Orange Belgium het toonaangevende 4G-netwerk van het land te maken, zoals het vandaag wordt gezien.

Stefan Slavnicu reageerde als volgt op zijn aanstelling: "Dankzij de superioriteit van het 4G-netwerk van Orange en de recente lancering van ons Mobile IoT-netwerk heeft Orange Belgium nu alle troeven in handen om zijn residentiële en zakelijke klanten aantrekkelijke en vernieuwende producten en diensten aan te bieden. We zullen ons vooral focussen op het aanbieden van de beste netwerkervaring voor onze klanten en dat door middel van de laatste nieuwe technologieën, de uitbreiding van onze samenwerking met netwerkpartners en onze operationele efficiëntie."

Stefan Slavnicu neemt de fakkel over van Gabriel Flichy, die sinds november 2012 Chief Technology Officer was bij Orange Belgium. Gabriel gaat aan de slag bij Orange France, waar hij zal werken op de verdere uitrol van het FTTH-netwerk in Frankrijk.

Over Orange Belgium

Orange Belgium is één van de meest toonaangevende telecommunicatieoperatoren op de Belgische markt (met meer dan 3 miljoen klanten) en in Luxemburg, via haar dochter Orange Communications Luxembourg.
Als convergente speler bieden we mobiele telecommunicatiediensten, alsook internet en tv aan particulieren; en innovatieve mobiele en vaste diensten aan bedrijven. Ons ultraperformant mobiel netwerk beschikt over de 2G, 3G, 4G en 4G+ technologie waarin we voortdurend in blijven investeren. Orange Belgium is als provider ook actief in de groothandel en verstrekt zijn partners toegang tot zijn infrastructuur en netwerkmogelijkheden.
Orange België is een filiaal van de Orange -groep, één van de meest toonaangevende operatoren in Europa en Afrika voor mobiele en breedband internetdiensten en één van de leiders wereldwijd in het leveren van telecommunicatiediensten aan bedrijven.
Orange België staat genoteerd op de Beurs van Brussel (OBEL).

Voor meer informatie: corporate.orange.be, www.orange.be  of volg ons op Twitter : @pressOrangeBe.

Perscontact
Annelore Marynissen (NL) - annelore.marynissen@orange.com  -  +32 479 01 60 58
Jean-Pascal Bouillon (FR) - jean-pascal.bouillon@orange.com  -  +32 473 94 87 31
press@orange.be 

Contact investeerders
Siddy Jobe - ir@orange.be - +32(0)2 745 80 92

Bijlage