Teladoc neemt mondiaal virtueel zorgverlener Advance Medical over

  • De combinatie breidt ons mondiaal marktleiderschap uit en versterkt en verbreedt de internationale aanwezigheid van de onderneming, het aanbod van medische diensten en het netwerk van artsen

  • Patiënten en bedrijven zullen baat hebben bij een totaaloplossing die de wereldwijd stijgende kosten voor gezondheidszorg en toegangsbarrières aanpakt

PURCHASE, NY, June 04, 2018 (GLOBE NEWSWIRE) -- Teladoc, Inc. ( NYSE :TDOC), wereldleider in virtuele zorgverlening, heeft vandaag aangekondigd dat zij op 31 mei 2018 Advance Medical, de leider in virtuele zorgverlening buiten de Verenigde Staten, heeft overgenomen. Met de ontstane bredere internationale aanwezigheid, en de mogelijkheid om wereldwijd een meer uitgebreid pakket klinische diensten aan te bieden, creëert de combinatie het enige mondiale allesomvattende platform voor virtuele zorgverlening dat in staat is om bedrijven en mensen overal oplossingen op maat te bieden.

Door Advance Medical over te nemen bouwt Teladoc voort op haar succesvolle reputatie op het gebied van het overnemen en integreren van ondernemingen die een gemeenschappelijk doel, aanvullende mogelijkheden en toegang tot nieuwe markten hebben. Door Advance Medical’s aanvullend pakket van internationale klinische capaciteiten te combineren met de technologie en operationele schaal van Teladoc is de onderneming nu bij uitstek toegerust om te voldoen aan de behoeften van Amerikaanse multinationale werkgevers, waarvan eenderde van de werknemers in het buitenland woont.

‘Vandaag brengen wij twee bedrijven samen die, door de klant consequent voorop te stellen, hebben bewezen dat zij de transformerende kracht bezitten om totaaloplossingen voor virtuele zorgverlening aan te bieden’ zei Jason Gorevic, CEO van Teladoc. ‘Deze overname bevordert onze strategie om zowel voortdurend ons productportfolio uit te breiden als onze operationele aanwezigheid in aantrekkelijke wereldwijde markten kracht bij te zetten.’

Omdat landen wereldwijd worden geconfronteerd met grote uitdagingen op het gebied van kosten van en toegang tot gezondheidszorg, zorgt Teladoc’s vermogen, om in de basiszorgbehoeften van haar leden buiten de Verenigde Staten te kunnen voorzien, voor  aanzienlijk groeimogelijkheden op de ziektekostenverzekeringsmarkt. Aangevuld met de klinische en operationele ervaring van Advance Medical in markten zoals Latijns-Amerika en Azië, waar de groeicijfers van particuliere ziektekostenverzekering meer dan twee keer zo hoog zijn dan in de Verenigde Staten, heeft Teladoc de mogelijkheid om de mondiale aanvaarding van virtuele zorgverlening verder te versnellen.

“Wij delen de visie van Teladoc dat oplossingen in de virtuele zorgverlening allesomvattend moeten zijn, antwoorden moeten geven en resultaten moeten bieden aan mensen ongeacht hun locatie of medische conditie’, aldus Carlos Nueno, medeoprichter van Advance Medical. ‘Onze klanten vragen in toenemende mate om kwalitatief hoogwaardige dienstverlening in virtuele zorgverlening op maat. Wij hebben nu de mogelijkheid om deze zinvolle verandering in het gezondheidszorgsysteem door te voeren.’

‘Met de mogelijkheid om het snelle tempo van medische innovatie te benutten, om een onovertroffen toewijding aan klinische kwaliteit te leveren en om onze onwrikbare, op de patiënt georiënteerde visie, te behouden, leidt het geen twijfel dat wij een grote invloed op de consument hebben, omdat we de toegang tot hoogwaardige zorg blijven uitbreiden’ voegt Marc Subirats, medeoprichter van Advance Medical, toe.

De heren Nueno en Subirats zullen deel uitmaken van het executive team om de activiteiten van Advance Medical buiten te Verenigde Staten te blijven leiden.

Meer informatie:

  • Meer informatie over de aankondiging hier.
  • Om het persbericht te lezen, klik hier.

Over Advance Medical
Advance Medical, opgericht in 1999, is wereldleider op het gebied van telegeneeskunde en deskundige medische adviesdiensten. Advance Medical heeft, samen met meer dan 300 grote, multinationale werkgevers en verzekeraars in Europa, Azië, Latijns-Amerika en de Verenigde Staten, een geïntegreerde portefeuille opgebouwd van hoogwaardige oplossingen op het gebied van telegeneeskunde en deskundige medische adviesdiensten, waaronder Global Care on Demand en het Virtueel Medisch Tehuis.

Over Teladoc, Inc.
Teladoc, Inc. ( NYSE :TDOC) is wereldleider in virtuele zorgverlening. Als missiegerichte organisatie breidt Teladoc de toegang tot hoogwaardige gezondheidszorg in de hele wereld met succes uit met lagere kosten en betere resultaten. De bekroonde, geïntegreerde klinische oplossingen van de onderneming omvatten telegeneeskunde en deskundige medische adviesdiensten, AI en analytics en licentieerbare platformdiensten. Met meer dan 2000 medewerkers levert de organisatie zorg aan 125 landen in meer dan 25 talen en werkt zij samen met werkgevers, gezondheidsverzekeraars, ziekenhuis- en gezondheidszorgstelsels en financiële instellingen om de levering van zorg te transformeren. Voor meer informatie kunt u terecht op www.teladoc.com of volg @Teladoc op Twitter.

Contactpersonen media:
Kate Contreras
ReviveHealth, a Weber Shandwick Company
+1 (0) 862 4328436
KContreras@webershandwick.com

Courtney McLeod 
Director of Public Relations, Teladoc 
+1 (0) 203 2533257 
cmcleod@teladoc.com