Umicore wijst de weg in schone mobiliteit

Onder de titel 'Powering Ahead' organiseert Umicore vandaag en morgen haar Capital Markets Day te Seoul, Korea.

Nu Umicore de eerste helft van haar Horizon 2020-strategisch plan achter de rug heeft, zal CEO Marc Grynberg terugblikken op de geboekte vooruitgang. Hij zal ook de steeds sterker wordende megatrends belichten die de kernactiviteiten van Umicore drijven, in het bijzonder de versnelde evolutie naar schone mobiliteit.

Pascal Reymondet, Executive Vice-President Catalysis, zal de nooit eerder geziene groeikansen van de Automotive Catalyst business unit presenteren. Steeds strengere emissienormen leiden tot een enorme waardestijging in de katalysatoren voor zowel personenwagens als zware dieselvoertuigen en Umicore zal dankzij haar technologisch leiderschap in belangrijke segmenten de groei van de markt overtreffen.

Terwijl Umicore haar voorsprong in xEV-batterijmaterialen vergroot, zal Kurt Vandeputte, Senior Vice-President Rechargeable Battery Materials, tonen hoe leiderschap in product- en procestechnologie en Umicore 's positie in de toeleveringsketen de volgende jaren voor sterke groei zullen zorgen.

Denis Goffaux, CTO en Executive Vice-President Energy & Surface Technologies, zal de innovatie roadmap in materialen voor schone mobiliteit voorstellen met nadruk op Umicore 's unieke positie in elke stap van de innovatiepijplijn.

De presentaties kunnen live worden gevolgd via een webcast op umicore.com/CMD2018 en de herhalingen zullen kort na het evenement beschikbaar zijn.

De gasten ter plekke hebben de unieke kans om Umicore 's vlaggeschip fabriek voor batterijmaterialen in Cheonan en Umicore 's Automotive Catalysts Technology Center in Incheon te bezoeken.

Volg ons op Twitter! @UmicoreGroup
#UmicoreCMD


Over Umicore

Umicore is een wereldwijde materiaaltechnologie- en recyclagegroep. Umicore legt zich toe op toepassingsgebieden waar haar expertise inzake materiaalkunde, scheikunde en metallurgie een verschil maakt. Haar activiteiten zijn georganiseerd in 3 business groups: Catalysis, Energy & Surface Technologies en Recycling. Elke business group is opgedeeld in verschillende marktgerichte business units, met materialen en oplossingen die aan de top staan van nieuwe technologische ontwikkelingen en noodzakelijk zijn in het dagelijkse leven.

Het merendeel van Umicore 's inkomsten is afkomstig uit, en het grootste deel van haar O&O inspanningen is gericht op materialen voor schone mobiliteit en recyclage. De allesoverheersende doelstelling van Umicore - duurzame waarde creëren - is gebaseerd op de ambitie om materialen te ontwikkelen, te maken en te recycleren op een wijze die in overeenstemming is met haar beleidsverklaring: 'materials for a better life'.

Umicore 's industriële en commerciële activiteiten evenals haar activiteiten met betrekking tot O&O zijn verspreid over de hele wereld om zo goed mogelijk op de behoeften van haar internationale klanten te kunnen inspelen. De Groep boekte in 2017 een omzet van € 12,3 miljard (inkomsten van € 2,9 miljard, metaal niet inbegrepen) en stelt iets meer dan 9.700 mensen in dienst.

Voor meer informatie

Investor Relations

Evelien Goovaerts                                         +32 2 227 78 38                    evelien.goovaerts@umicore.com

Eva Behaeghe                                               +32 2 227 70 68                          eva.behaeghe@umicore.com

Media Relations

Marjolein Scheers                                          +32 2 227 71 47                     marjolein.scheers@umicore.com

Bijlage