Blended learning voor je bedrijf: 3 voordelen

Blended learning is de nieuwe vorm van leren voor bedrijven; het is inmiddels niet meer weg te denken uit het hedendaagse landschap. De blended learning leermethode combineert verschillende online en offline segmenten om op deze manier nieuw studiemateriaal toegankelijker te maken. Op deze manier krijg je een combinatie van de standaard klassikale lessen en online en sociale leervormen.
Blendedlearning
De belangrijkste eigenschap van blended learning is dat de cursist centraal staat. De behoeften van de cursisten vormen uiteindelijk de inhoud en manier van leren gedurende de cursus. Je kan bijvoorbeeld denken aan het studeren van online theorie welke vervolgens direct toegepast wordt op een bedrijfsmatige case. Op deze manier kan de geleerde materie vervolgens direct binnen het bedrijf toegepast worden. Blended learning brengt veel voordelen met zich mee.

1 Betrokkenheid van de cursisten

Door de blended learning leerstijl toe te passen wordt de betrokkenheid van de cursisten verhoogd. Aanbieders als TinQwise bieden de materie op verschillende manieren aan. Op deze manier kan de cursist het beter begrijpen, gemakkelijker toepassen en hoeft er geen uren in een klaslokaal geluisterd te worden. De theorie wordt bijvoorbeeld eerst in klassikale vorm uitgelegd, waarna de cursisten thuis, online de materie terug kunnen kijken en hier een interactieve test voor kunnen doen. Op deze manier wordt de materie in verschillende vormen aangenomen en op verschillende momenten waargenomen. Deze herhaling in verschillende vormen zorgt ervoor dat de stof gemakkelijker onthouden wordt.

2 Voor iedereen te begrijpen

Bij de blended learning technieken staat de cursist centraal. Iedereen leert namelijk op zijn of haar eigen manier. Waar de ene erg goed is in een klassikale setting, vindt de ander het fijner om thuis op zijn gemakje door de stof heen te bladeren. Het voordeel van blended learning is dat zowel cursist 1 als cursist 2 zich hier op zijn gemak kan voelen. Kan een cursist zich moeilijk concentreren in een klassikale setting, dan kan de cursist de stof gewoon thuis, online doornemen. Voordat de cursus begint kan de trainer de wensen en behoeften van de groep cursisten onderzoeken. Mocht er meer behoefte zijn aan thuis leren, dan kan de inhoud van de cursus hier gemakkelijk en snel op worden aangepast.

3 Bijsturen aan de hand van feedback

Dit betekent dat de trainer het programma gemakkelijker kan bijsturen. Zodra hij of zij merkt dat de groep geen tijd of interesse heeft in de klassikale opstelling, dan kan het volgende onderdeel van de cursus gewoon online aangeboden worden. Gedurende de cursus geven de cursisten hun feedback door. Aan de hand van deze feedback kan de trainer, gedurende de cursus, de stof aanpassen waar nodig. Op deze manier worden er altijd optimale resultaten behaald.