Je bedrijf optimaal presenteren: 4 tips

Het ondernemen is de laatste jaren langzaamaan weer aantrekkelijker geworden. Het budget van de particuliere klanten is gestegen en hierdoor stijgt ook de omzet van vele ondernemers weer een beetje. Wanneer de koopkracht toeneemt wordt ook de concurrentie direct een stuk groter. Het presenteren van je onderneming wordt hierdoor ineens weer erg belangrijk. Tijd om eens opnieuw naar de bedrijfspresentatie te kijken.

Presenterenbedrijf

1. Promotionele materialen

Hoewel de kracht van de online presentatie nog altijd op topkracht is, blijft ook de offline, fysieke presentatie nog altijd van groot belang. Flyers, folders en visitekaartjes blijven een belangrijk kernonderdeel van de bedrijfspresentatie. Zorg dus ook dat deze fysieke promotiematerialen gemakkelijk mee te nemen zijn door mogelijke klanten. Neem even de tijd om de huidige prints up te daten en zorg ook voor de benodigde presentatiemiddelen. Je kan online gemakkelijk een folderrek bestellen, waar je vervolgens alle promotionele materialen in kwijt kan.

2. Huisstijl check

De huisstijl van een onderneming is een van de belangrijkste kernpunten wanneer het om de uitstraling naar de buitenwereld gaat. Een duidelijke, herkenbare huisstijl maakt het gemakkelijker om de onderneming te herkennen. Doe een huisstijl check en schakel eventueel een testgroep in om meningen en reacties op de huisstijl te kunnen meten. Zorg dat de huisstijl bij de ondernemingsvisie en missie past, maar houd ook de psychologische effecten hiervan in de gaten. Zo kunnen kleuren een specifieke invloed hebben, en ook het beeldmerk van een logo laat een bepaalde indruk achter.

1. Professionele uitstraling

Een professionele uitstraling moet niet alleen terug te zien zijn in de ondernemers en werknemers, maar ook in overige communicatieve uitingen. Denk aan een professionele handtekening onder e-mails, het onderhouden van social media kanalen en het professioneel opzetten van de website en webteksten. Houd alle communicatieve uitingen in eenzelfde lijn en zorg dat alles er professioneel en verzorgd uitziet. In de drukte van het ondernemen kan het vaak gemakkelijk zijn om de presentatieve materialen online te bestellen via aanbieders als ReclameMaterialen.com. Zo zien ook de promotionele materialen en professioneel en verzorgd uit.

Laat je vakkennis zien

Zowel ondernemer als werknemers mogen hun vakkennis aan de buitenwereld toonbaar maken. Bezoek evenementen en gebruik dit als een mogelijkheid om te netwerken en je kennis over je vakgebied te delen. Schrijf wekelijks professionele blogartikelen waar deze vakkennis in naar boven komt en deel deze met het online netwerk. Huur eventueel een freelance schrijver in zodat de blog artikelen niet alleen jouw vakkennis, maar ook commerciële en overtuigende aspecten bevatten.