EVS Broadcast Equipment meldt het vertrek van Muriel De Lathouwer, Gedelegeerd Bestuurder en CEO

Publicatie op 17 juli 2018, om 19u30 CET
Gereglementeerde informatie  - voorwetenschap
EVS Broadcast Equipment S.A.: Euronext Brussels (EVS.BR), Bloomberg (EVS BB), Reuters (EVSB.BR)

Pierre De Muelenaere benoemt tot interim- CEO, tot de benoeming van een nieuwe CEO

EVS Broadcast Equipment, marktleider in direct-videoproductiesystemen, meldt vandaag het vertrek van Muriel De Lathouwer (afgevaardigde van de bvba MucH) als CEO en als bestuurder van EVS.

De Raad van Bestuur en Muriel De Lathouwer zijn overeengekomen om de mandaten en functies van Muriel De Lathouwer, gedelegeerd bestuurder en CEO van de onderneming (Muriel De Lathouwer bekleedde deze functies en mandaten vooral via haar bedrijf MucH sprl) te beëindigen, met ingang van 10 juli 2018.

De voorzitter van de Raad van Bestuur, Pierre De Muelenaere (afgevaardigde van Pygargue sprl), werd aangesteld om haar tijdelijk op te volgen, in afwachting van de benoeming van een nieuwe CEO.

Pierre De Muelenaere, voorzitter van de Raad van Bestuur van EVS, verklaarde: "Namens de Raad van Bestuur wens ik Muriel te danken voor het belangrijke werk dat ze de voorbije 4 jaar heeft verricht samen met het Executief Comité en de Raad van Bestuur. Er werd een nieuwe visie en strategie gedefinieerd die EVS in het hart van het 'live' ecosysteem heeft geplaatst, met een uitbreiding van het productengamma en een focus op innovatie. De implementatie van een meer flexibele organisatiestructuur heeft ook een betere kostenbeheersing mogelijk gemaakt. De uitdagingen waarmee de actoren in onze industrie af te rekenen krijgen, dwingen ons om voortdurend te evolueren. De Raad van Bestuur zal de voortzetting van deze strategie ondersteunen en tegelijkertijd de drijvende kracht van het managementteam binnen de organisatie versterken."

Conference call
EVS zal morgen (18 juli) om 17u00 CET een teleconferentie in het Engels houden voor financiële analisten en institutionele beleggers. Andere geïnteresseerden kunnen passief deelnemen aan de conferentie in "listen-only mode".

Telefoonnummers: : +44 (0)2071 928 000 (Verenigd Koninkrijk), +32 (0)2 400 98 74 (België), +1 631 510 7495 (Verenigde Staten)
Conference-callnummer: 8777864.

Voor meer informatie:

 

Yvan ABSIL, Senior Vice President, CFO
Geoffroy d'OULTREMONT, Vice President Investor Relations & Corporate Communication
EVS Broadcast Equipment S.A., Liege Science Park, 13 rue du Bois Saint-Jean, B-4102 Seraing, België
Tel: +32 4 361 70 13.  E-mail: corpcom@evs.com; www.evs.com
Verklaringen m.b.t. toekomstige ontwikkelingen
Dit persbericht bevat verklaringen m.b.t. toekomstige ontwikkelingen (vooruitziende verklaringen) inzake het bedrijf, de financiële situatie en bedrijfsresultaten van bedrijfsactiviteiten van EVS en haar gelieerde ondernemingen. Deze verklaringen zijn gebaseerd op de actuele verwachtingen of overtuigingen van het management van EVS en zijn onderhevig aan een aantal risico's en onzekerheden, die tot gevolg kunnen hebben dat de werkelijke resultaten of prestaties van de Onderneming wezenlijk verschillen van diegene die in dergelijke vooruitziende verklaringen naar voor werden gebracht. Deze risico's en onzekerheden hebben betrekking op veranderingen in technologie en marktvereisten, het feit dat de Onderneming zich op één sector concentreert, een dalende vraag naar de producten van de Onderneming of haar gelieerde ondernemingen, het onvermogen om tijdig nieuwe technologieën, producten en toepassingen te ontwikkelen en op de markt te brengen, verlies van marktaandeel en prijsdruk door toenemende concurrentie, wat ertoe kan leiden dat de effectieve resultaten of prestaties van de Onderneming wezenlijk verschillen van diegene die in dergelijke vooruitziende verklaringen naar voor werden gebracht. EVS neemt geen enkele verplichting op zich om wijzigingen aan deze vooruitziende verklaringen te publiceren naar aanleiding van gebeurtenissen of omstandigheden die zich voordoen na de publicatiedatum van deze tekst of naar aanleiding van onverwachte gebeurtenissen.
Over EVS
EVS levert betrouwbare en innovatieve technologie voor de productie van live, verrijkte tv-programma's, waardoor klanten efficiënter kunnen werken en hun inkomsten kunnen verhogen. De toonaangevende broadcast- en mediaproductiesystemen van EVS worden gebruikt door omroeporganisaties, productiebedrijven, post-productiebedrijven, filmstudio's, contenteigenaars en archiefbibliotheken over de hele wereld. EVS bedient vier kernmarkten - Sports, Entertainment, News en Media. EVS is opgericht in 1994. Het innovatieve Live Slow Motion-systeem was een revolutie voor live uitzendingen. De betrouwbare en geïntegreerde bandloze oplossingen van EVS, gebaseerd op de toonaangevende XT-server, worden nu overal gebruikt om wereldwijd live producties te leveren. Tegenwoordig blijft EVS praktische innovaties ontwikkelen, zoals het C-Cast second-screen delivery platform, om klanten te helpen om de waarde van hun mediacontent te maximaliseren.
Het hoofdkantoor van het bedrijf is gevestigd in België. EVS heeft kantoren in Europa, het Midden-Oosten, Azië en Noord-Amerika. Ongeveer 500 EVS-professionals vanuit 20 kantoren verkopen de producten in meer dan 100 landen en zorgen wereldwijd voor customersupport. EVS is een naamloze vennootschap met een notering aan Euronext Brussel: EVS, ISIN: BE0003820371. Kijk voor meer informatie op www.evs.com.

Bijlage