Meltwater lanceert datawetenschapsplatform Fairhair.ai om real-time marktinzichten uit online gegevens te halen

AI-gedreven platform democratiseert analyses van toekomstgerichte indicatoren op basis van inzichten van buitenaf, ook bekend als ‘Outside Insight’

SAN FRANCISCO, Aug. 14, 2018 (GLOBE NEWSWIRE) -- In de zoektocht om datagedreven te worden, investeren veel bedrijven in Business Intelligence-software om zo een concurrentievoordeel te behalen. Maar de inzichten die door deze tools worden gegenereerd, worden meestal gevoed door data van binnen het bedrijf zelf, in plaats van de real-time marktsignalen die extern online gevonden kunnen - van recensies tot zakelijke archieven.

Externe gegevens kunnen belangrijke indicatoren over een industrie of concurrent ontgrendelen, maar het gebruik van het volume en de verscheidenheid van globale gegevens is een tijdrovende taak. Hoewel vorderingen bij kunstmatige intelligentie het gemakkelijker hebben gemaakt om deze gegevens vast te leggen en te analyseren om krachtige inzichten te creëren, zijn de meeste commerciële AI-tools one-size-fits-all modellen met beperkte mogelijkheden.

Daarom opent Meltwater - een pionier van media intelligence en big data - zijn AI-platform, Fairhair.ai, om ontwikkelaars en datawetenschappers de tools te geven om:

● Interne en externe gegevens te verbinden en organiseren met een Kennisgrafiek
● Toegang te krijgen tot vooraf getrainde, configureerbare AI-modellen
● Data gedreven beslissingen te nemen op basis van real-time, vooruitstrevende inzichten

Oorspronkelijk ontwikkeld voor Meltwater's media intelligence en social analytics producten, maakt Fairhair.ai - als open platform voor datawetenschap - het voor bedrijven gemakkelijker om een ​​realtime-impuls te krijgen op alles van marktonderzoek tot risicobeheer.

"We realiseerden ons al snel dat ons AI-platform veel mogelijkheden had, buiten de kernproducten van Meltwater, om concurrerende inzichten te creëren die gemaakt waren op basis van real-time online data. Fairhair.ai gaat verder dan Business Intelligence door de kloof tussen historische trends en real-time marktindicatoren te vullen en te voorspellen wat er aan de hand is met toekomstgerichte inzichten - een praktijk die we Outside Insight noemen," zei Jorn Lyseggen, oprichter en CEO van Meltwater. "Ondanks het feit dat online data de meest waardevolle bron is voor toekomstgerichte inzichten, zijn online gegevens vandaag de grootste blinde vlek in de besluitvorming van bedrijven. Historisch gezien zijn online gegevens moeilijk te volgen en te analyseren op een systematische en rigoureuze manier vanwege de enorme schaal, overvloed aan gegevenstypen en alle talen. Fairhair.ai gaat in op veel van deze uitdagingen en helpt bedrijven het lawaaierige en rommelige web te analyseren om hun concurrentielandschap beter te begrijpen."

Fairhair.ai geeft ontwikkelaars de tools om gebruik te maken van een bibliotheek van vooraf opgeleide AI-modellen van het platform of om hun eigen modellen te trainen om geavanceerde analyses te maken die worden gevoed door 's werelds grootste verzameling van externe gegevens. Deze gegevens worden continu ontgonnen door Meltwater's privacy-by-design Kennisgrafiek voor relaties en feiten over de entiteiten, zoals overnames en productlanceringen.

Fairhair.ai maakt het ook gemakkelijk om deze Kennisgrafiek te integreren met de interne gegevens van een organisatie en bestaande modellen. Bedrijven kunnen Fairhair.ai bijvoorbeeld integreren in bedrijfsrisicobeheer, zoals het navigeren door complexe supply chains. De krachtige Kennisgrafiek van het platform kan gebeurtenissen volgen via wereldwijde supply chains, leveranciers, producten en afhankelijkheden met elkaar verbinden. "Bestaande AI-platforms vereisen vaak veel expertise en experimenten om effectief te zijn. Ze helpen ook niet met de dure en moeilijke voorbereiding van data. Fairhair.ai biedt een snelle manier aan om de voordelen van AI en geavanceerde inzichten te benutten door toegang te bieden tot onze data en modellen die georganiseerd zijn in een Kennisgrafiek," zei Aditya Jami, CTO en hoofd AI bij Meltwater.

De expertise achter Fairhair.ai omvat de tientallen jaren ervaring van Meltwater met het verzamelen en analyseren van web data en en content samenwerkingen. Het platform weerspiegelt jaren van onderzoek en ontwikkeling van een interne team van ervaren ingenieurs en datawetenschappers via een reeks AI-acquisities. Ondersteund door samenwerkingen met topuniversiteiten en onderzoeksgroepen, zoals Carnegie Mellon Universiteit en de Universiteit van Oxford, Fairhair.ai wordt ook op de hoogte gebracht door een Wetenschappelijke adviesraad. De stichtende leden - Regina Barzilay, Georg Gottlob, Jure Leskovec en Eric Nyberg - worden beschouwd als pioniers op het gebied van natuurlijke taalverwerking, het ophalen van informatie, het extraheren van web gegevens en grootschalige informatienetwerkanalyses.

"Fairhair.ai omvat niet alleen toegang tot een grote Kennisgrafiek die verrijkt is door veel feature-extractors, maar ook aanzienlijke analytische mogelijkheden met de beste AI-tools van vandaag die zijn geïntegreerd voor onderzoekers en studenten", zegt Nyberg,  zegt Nyberg, directeur van de Master Computational Data Science aan de Carnegie Mellon Universiteit.

Fairhair.ai werkt nauw samen met geselecteerde Meltwater Enterprise-klanten en academische partners, in afwachting van het beschikbaar stellen van diensten aan de bredere gemeenschap van ontwikkelaars en datawetenschappers later dit jaar. Ontwikkelaars en bedrijven die geïnteresseerd zijn om Fairhair.ai te proberen voordat ze worden gelanceerd, kunnen hier aanmelden.

Meer informatie over Fairhair.ai op http://www.fairhair.ai.

Over Meltwater
Meltwater, koploper op het gebied van media intelligence en nu ook Outside Insight, biedt bedrijven het informatievoordeel dat ze nodig hebben om voorop te blijven. Meer dan 26.000 bedrijven hebben Meltwater media intelligence gebruikt om miljarden online gesprekken in de gaten te houden, relevante inzichten te vergaren en hun merken strategisch te beheren. Met bijna 20 jaar ervaring in data analyse is Meltwater toegewijd aan persoonlijke en wereldwijde service, gebaseerd op de lokale expertise van 55 kantoren verspreid over zes continenten. Meltwater zet zich ook in voor het bevorderen van het ecosysteem van de datawetenschap via MEST, een pan-Afrikaans ondernemersprogramma en incubator, en via Shack15, een wereldwijde gemeenschap van datawetenschappers. Meer informatie op Meltwater.com.

Paul-Louis Valat 
Paul-louis.valat@meltwater.com