De juiste faciliteiten voor je medewerkers

Het inrichten van een kantoorruimte gaat om meer dan alleen design. Je medewerkers hebben de juiste faciliteiten nodig om hun werk goed te kunnen doen. Deze faciliteiten leggen een goede basis voor jouw kantoorruimte.

Kantoorwerken

1. Een goede en gezonde werkplek

Niet alleen ben je verplicht om een goede en gezonde werkplek voor je medewerkers te creëren; het zorgt ook voor een verhoogde motivatie, minder stress en meer efficiëntie. Houd rekening met de Arbo wetten wanneer het gaat om het inrichten van de werkplek met bureau en bureaustoel, en zorg dat alle medewerkers de mogelijkheid hebben om hun werkplek aan hun lichaam en houding aan te passen. Houd bij het inrichten van de werkplek ook de verlichting in het hoofd. Computerschermen moeten de mogelijkheid hebben om het licht te dimmen, of zelfs een geelmakend folie om de ogen te beschermen. Ook de verlichting op kantoor mag aangepast worden om een goede en gezonde werkplek neer te zetten.

2. Internet en Cloud toegang

Er is bijna geen onderneming meer terug te vinden die zonder internet kan. Snel internet is dan ook van groot belang, zeker bij een onderneming waar veel op het internet gewerkt wordt. Internet vergelijken kan dan ook niet alleen tot besparingen leiden, maar ook ruimte maken voor een betere, snellere aanbieder. Heb je een snelle internetverbinding? Dan is toegang tot een Cloud wellicht handig. Of je nu gebruik maakt van een Alphabet Drive, Dropbox, of een iCloud; online bestanden opslaan, inzien en bewerken brengt flexibiliteit en mogelijkheden met zich mee. Zo kunnen medewerkers ook thuis, of onderweg, bestanden inzien en eventueel vast aanpassingen maken of opmerkingen plaatsen.

3. Mogelijkheden tot ontspanning

Waar gewerkt wordt moet ook ontspannen worden. Geef je medewerkers voldoende mogelijkheden tot ontspanning. Van een aangename koffieruimte tot een fijne kantoortuin. Een plek waar ze er even tussenuit kunnen en aan iets anders kunnen denken dan hun dagelijkse werkzaamheden. Niet alleen is dit goed voor de onderlinge relaties in het team (even een momentje om over iets anders te praten dan werk), het verbetert ook de sfeer en verhoogt de efficiëntie waarmee er dagelijks gewerkt wordt. Een momentje ontspanning geeft nieuwe energie om het werk snel en doordacht op te pakken.

4. Stilteruimtes

Staat er een belangrijke call op de planning of is er gewoon even stilte nodig? Dan zijn vergaderruimten, meditatieruimten en stilteruimtes een goede toevoeging op de werkvloer. Een belangrijke call met een hoop geroezemoes op de achtergrond geeft natuurlijk ook geen professionele uitstraling.