Kerstpakket bestellen: 5 tips

Het is inmiddels alweer september; het jaar is voorbij gevlogen. Over een paar maanden komen de kerstdagen er alweer aan en dat betekent dat het tijd is om het kerstpakket te bestellen. Je kan er maar beter op tijd bij zijn! Met deze tips kom jij ook dit jaar weer origineel uit de hoek met een geweldig leuk kerstpakket.

1. Een landen-thema

Kerstpakketten komen in allerlei vormen en maten, zo zijn de Makro kerstpakketten ongelooflijk populair omdat ze in allerlei variaties te verkrijgen zijn. Een van deze leuke variaties is het landen thema. De kerstpakketten in landen thema bevatten allerlei leuks uit dat specifieke land. Zo vind je in het Italiaanse kerstpakket bijvoorbeeld heerlijke olijfolie, pasta, toast, een passende wijn en nog veel meer. Er zijn verschillende landen beschikbaar, van een typisch Nederlands pakket tot een Italiaans of Spaans pakket. Leuk, gevarieerd, en altijd welkom in iedere keuken.

2. Blijf dicht bij de kern

Een simpel standaard kerstpakket met een flesje wijn is misschien makkelijk en leuk, maar past misschien niet direct bij je onderneming. Ga op zoek naar een pakket dat bij de missie en visie van de onderneming en haar medewerkers past. Een groothandel in dranken kan bijvoorbeeld met een wijnpakket komen, maar ook met een pakket waar verschillende kazen in te vinden zijn die heerlijk te combineren zijn met een lekker flesje wijn.

3. Doe het duurzaam

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker in de Nederlandse samenleving. Ook de kerstpakketten mogen dus duurzaam zijn. Denk bijvoorbeeld aan een vegetarisch of biologisch kerstpakket, maar ook aan zaken als het gebruik van plastic. Vervang alle plastic verpakkingen bijvoorbeeld door papier, en gebruik zoveel mogelijk recyclebare materialen.

4. Maak het persoonlijk

Een kerstpakket is leuk, maar om nu een ‘1 uit een dozijn’ pakketje te ontvangen geeft medewerkers niet direct een gevoel van persoonlijke waardering. Maak het kerstpakket dan ook net wat persoonlijker door er een handgeschreven kaartje bij te doen, toegespits op de persoon die het pakket mag gaan ontvangen. Of pak het nog persoonlijker aan en stem de pakketten af op de wensen en behoeften van individuele medewerkers.

5. Geef een teamgevoel

Naast een persoonlijk kaartje, is het ook altijd leuk om het teamgevoel wat aan te wakkeren bij het uitdelen van een kerstpakket. Laat bijvoorbeeld een leuk personeelsblad maken voor deze speciale kersteditie, met leuke en motiverende verhalen van alle teamleden. Of geef een groot pakket dat het hele team uiteindelijk kan gebruiken om gezellig samen te komen en te genieten van een informele sfeer.