Galapagos haalt $300 miljoen op met een openbare aanbieding van aandelen in de Verenigde Staten

Mechelen, België, 13 september 2018, 03.00 CET, gereglementeerde informatie - Galapagos NV ( Euronext & NASDAQ: GLPG) kondigde vandaag de prijszetting aan van de openbare aanbieding in de Verenigde Staten voor een bruto-opbrengst van $300 miljoen van 2.575.107 nieuwe gewone aandelen in de vorm van American Depositary Shares ("ADSs") voor een prijs van $116,50 per ADS, exclusief underwriting kortingen.

Daarnaast kent Galapagos de underwriters een optie toe om tot 386.266 bijkomende ADSs te kopen, wat overeenstemt met 15% van de ADSs die werden geplaatst in het kader van de aanbieding. Deze optie kan worden uitgeoefend gedurende een periode van 30 dagen vanaf 12 september 2018.

De verwachte datum voor de afsluiting van het aanbod is 17 september 2018, maar hangt af van de vervulling van bepaalde gebruikelijke voorwaarden.

Elke ADS aangeboden in het kader van de aanbieding, geeft recht op één gewoon aandeel.

Galapagos ' ADSs zijn momenteel genoteerd op NASDAQ Global Select Market onder het symbool "GLPG" en de gewone aandelen van Galapagos zijn momenteel genoteerd op Euronext Amsterdam en Euronext Brussel.

Morgan Stanley en Citigroup treden op als joint book-running managers voor het beoogde aanbod. Kempen & Co., Nomura, en Stifel treden op als co-managers.

De effecten worden aangeboden op basis van een automatisch toepasselijke shelf registration statement die reeds eerder werd ingediend bij de Securities and Exhange Commission ( SEC ). Een voorlopige prospectusaanvulling betreffende de aanbieding, die de voorwaarden van de aanbieding beschrijft, werd ingediend bij de SEC op 12 september 2018. De finale prospectusaanvullling betreffende de aanbieding zal bij de SEC worden ingediend en zal beschikbaar zijn op haar website. Van zodra beschikbaar, kan een exemplaar van de finale prospectusaanvulling en de bijhorende prospectus met betrekking tot deze effecten ook verkregen worden bij Morgan Stanley & Co. LLC, 180 Varick Street, 2nd Floor, New York, NY 10014, Verenigde Staten, ter attentie van: Prospectus Department of bij Citigroup Global Markets Inc., c/o Broadridge Financial Solutions, 1155 Long Island Avenue, Edgewood, NY 11717, Verenigde Staten, of telefonisch op het nummer +1 800 831-9146.

Dit persbericht houdt geen aanbieding tot verkoop in, noch een uitnodiging tot het doen van een aanbieding tot aankoop. Er zal geen verkoop van effecten plaatsvinden, in om het even welke staat, of in om het even welk rechtsgebied, waar dergelijke aanbieding, uitnodiging of verkoop onwettig zou zijn voorafgaand aan registratie of kwalificatie overeenkomstig de wetgeving betreffende verhandeling van effecten van een dergelijke staat of rechtsgebied.

Over Galapagos

Galapagos ( Euronext & NASDAQ: GLPG) is een biotechnologiebedrijf in de klinische fase, gespecialiseerd in het ontdekken en ontwikkelen van geneesmiddelen met nieuwe werkingsmechanismen. Onze pijplijn bestaat uit Fase 3 studies tot onderzoeksprogramma's in cystic fibrosis, ontstekingsziekten, fibrose, artrose en andere ziekten. Ons target discovery platform heeft drie nieuwe mechanismen opgeleverd die veelbelovende resultaten tonen bij patiënten met ontstekingsziekten, idiopathische longfibrose en atopische dermatitis. We richten ons op het ontwikkelen en het commercialiseren van nieuwe medicijnen die mensenlevens verbeteren. De Galapagos , met inbegrip van fee-for-service dochter Fidelta, heeft ongeveer 675 medewerkers, werkzaam in het hoofdkantoor in Mechelen, België en in de vestigingen in Nederland, Frankrijk, Zwitserland, de Verenigde Staten en Kroatië.

 

Contact

Investeerders: Media:
Elizabeth Goodwin Evelyn Fox
VP IR & Corporate Communications Director Communications
+1 781 460 1784

 

Paul van der Horst

Director IR & Business Development

+31 6 53 725 199
+31 6 53 591 999

communications@glpg.com

 
ir@glpg.com  

 

Dit persbericht bevat voorwetenschap in de zin van de Verordening (EU) nr. 596/2014 van het Europees Parlement en de Raad van 16 april 2014 betreffende marktmisbruik (verordening marktmisbruik).

 

Toekomstgerichte verklaringen
Dit bericht kan toekomstgericht verklaringen bevatten, waaronder verklaringen betreffende de voorgestelde timing en afsluiting van het aanbod. Toekomstgerichte verklaringen kunnen gekende en ongekende risico's en onzekerheden en andere factoren inhouden die ertoe zouden kunnen leiden dat de werkelijke resultaten, financiële toestand en liquiditeitspositie, prestaties of realisaties van Galapagos , of de ontwikkeling van de sector waarin zij actief is, beduidend verschillen van historische resultaten of van toekomstige resultaten, financiële toestand en liquiditeitspositie, prestaties of realisaties die door dergelijke toekomstgerichte verklaringen expliciet of impliciet worden uitgedrukt. Bovendien, zelfs indien Galapagos ' resultaten, prestaties, financiële toestand en liquiditeitspositie, of de ontwikkeling van de sector waarin zij actief is, wel overeenstemmen met deze toekomstgerichte verklaringen, kunnen deze toekomstgerichte verklaringen nog steeds geen voorspellende waarde hebben voor resultaten en ontwikkelingen in de toekomst. Onder andere volgende factoren zouden aanleiding kunnen geven tot dergelijke verschillen: de inherente onzekerheden die gepaard gaan met concurrentiële ontwikkelingen, klinische studies en activiteiten op het gebied van productontwikkeling en goedkeuringsvereisten van toezichthouders (met inbegrip van, maar niet beperkt tot, het feit dat data die voortkomen uit de lopende klinische onderzoeksprogramma's de registratie of verdere ontwikkeling van haar productkandidaten niet zouden ondersteunen omwille van veiligheid, werkzaamheid of andere redenen), Galapagos ' afhankelijkheid van samenwerkingen met derden, en de inschatting van het commercieel potentieel van Galapagos ' ontwikkelingsprogramma's. Een meer uitgebreide lijst en omschrijving van deze risico's, onzekerheden, en andere risico's kan worden gevonden in de documenten en verslagen die Galapagos indient bij de U.S. Securities and Exchange Commission ( SEC ), inclusief Galapagos ' meest recente jaarverslag op formulier 20-F ingediend bij de SEC en andere documenten en rapporten ingediend door Galapagos bij de SEC . Gelet op deze onzekerheden wordt de lezer aangeraden om geen al te groot vertrouwen te hechten aan deze toekomstgerichte verklaringen. Deze toekomstgerichte verklaringen gelden slechts op de datum van publicatie van dit document. Galapagos wijst uitdrukkelijk elke verplichting af om toekomstgerichte verklaringen in dit document aan te passen aan enige wijziging van haar verwachtingen aangaande deze toekomstgerichte verklaringen of van enige wijziging in de gebeurtenissen, voorwaarden en omstandigheden waarop dergelijke verklaringen zijn gebaseerd of die een impact kunnen hebben op de waarschijnlijkheid dat de werkelijke resultaten zullen verschillen van degene die in de toekomstgerichte verklaringen worden vermeld, tenzij dit specifiek wettelijk of reglementair verplicht is.

Belangrijke informatie
In de Europese Economische Ruimte, is deze aankondiging enkel geadresseerd en enkel gericht aan gekwalificeerde beleggers in de zin van Richtlijn 2003/71/EG (zoals gewijzigd, en samen met enige toepasselijke uitvoeringsmaatregelen in om het even welke Lidstaat, de "Prospectusrichtlijn") ("Gekwalificeerde Beleggers").

Bovendien is deze aankondiging in het Verenigd Koninkrijk enkel gericht aan, en uitsluitend bestemd voor verspreiding aan, Gekwalificeerde Beleggers die (i) personen zijn met professionele ervaring met investeringen die ressorteren onder artikel 19(5) van de Financial Services and Markets Act (Financial Promotion) Order 2005, zoals gewijzigd (het "Order"), of (ii) personen die high net worth entities zijn in de zin van artikel 49(2) (a) tot (d) van het Order, en (iii) aan andere personen aan wie deze aankondiging rechtmatig mag worden gecommuniceerd (naar al deze personen wordt samen verwezen als "Relevante Personen"). De effecten waarnaar hierin wordt verwezen, zijn enkel beschikbaar voor Relevante Personen en enige uitnodiging, aanbod of overeenkomst om in te schrijven, te kopen of dergelijke effecten anderszins te verwerven, zal uitsluitend worden aangegaan met Relevante Personen. Elkeen die geen Relevante Persoon is dient niet te handelen of te vertrouwen op deze mededeling of haar inhoud.

Geen aankondiging of informatie met betrekking tot deze aanbieding mag worden verspreid onder het publiek in rechtsgebieden waar een voorafgaandelijke registratie of goedkeuring is vereist voor een dergelijk doeleinde. Met uitzondering van het registratiedocument (registration statement) ingediend bij de U.S. Securities and Exchange Commission, werden geen stappen of zullen geen stappen worden ondernomen voor het aanbod van ADSs in enig rechtsgebied waar dergelijke stappen vereist zouden zijn. De uitgifte of verkoop van aandelen, en de onderschrijving of aankoop van aandelen, zijn in bepaalde rechtsgebieden onderworpen aan bijzondere wettelijke of statutaire beperkingen. Galapagos NV is niet aansprakelijk voor de niet naleving van deze beperkingen.

Bijlage