Collibra haalt voor het tweede opeenvolgende jaar Forbes Cloud 100-lijst

NEW YORK, Sept. 14, 2018 (GLOBE NEWSWIRE) -- Collibra, marktleider op het gebied van software voor beheer en catalogisering van bedrijfsgegevens, heeft vandaag aangekondigd dat het voor het tweede opeenvolgende jaar een plaats verovert in de Forbes Cloud 100, de definitieve lijst van de 100 beste niet-beursgenoteerde cloudbedrijven ter wereld. De lijst wordt gepubliceerd door Forbes in samenwerking met Bessemer Venture Partners en Salesforce Ventures.

“Bedrijven weten inmiddels dat data slechts een grondstof zijn, maar goed beheerde gegevens zijn een strategisch bedrijfsmiddel dat bepalend kan zijn voor het concurrentievoordeel van een bedrijf”, aldus Felix Van de Maele, Chief Executive Officer van Collibra. “Steeds meer Global 2000-bedrijven kiezen Collibra's oplossingen voor governance, catalogisering en privacy, omdat ze deze bedrijven een krachtig hulpmiddel verschaffen om data op te zoeken, te begrijpen en als betrouwbare bron te gebruiken om hun bedrijfsactiviteiten te laten groeien. Het is voor Collibra een eer om opnieuw door Bessemer Venture Partners, Forbes en Salesforce Ventures te worden erkend als een van de beste 100 cloudbedrijven, en we stellen dankbaar vast dat we dankzij onze voortgezette snelle groei 11 plaatsen in de lijst zijn opgeklommen in vergelijking met 2017.”

Vooraanstaande cloud-start-ups hebben zich bij Bessemer Venture Partners aangemeld voor het rigoureuze selectieproces voor de Forbes 2018 Cloud 100. De juryleden van de Forbes Cloud 100-lijst, waaronder CEO's van toonaangevende beursgenoteerde cloudbedrijven, beoordeelden de gegevens om de top 100 cloudbedrijven uit de hele wereld te selecteren, een score te geven en te rangschikken. Bedrijven werden beoordeeld op vier factoren: marktleiderschap (35%), geschatte waardering (30%), operationele maatstaven (20%) en mensen en cultuur (15%).

“De afgelopen drie jaar heeft de Cloud 100-lijst de beste cloudbedrijven geïdentificeerd die hun respectieve sectoren grondig veranderen”, aldus Alex Konrad, Forbes-redacteur van de Cloud 100-lijst. “Ik ben steeds opnieuw onder de indruk van het kaliber van de bedrijven die met een plaats in de Cloud 100-lijst worden geëerd. Het zijn voor cloudbedrijven en hun oprichters spannende tijden.”

“Alle vijfentwintig cloudbedrijven die de afgelopen drie jaar naar de beurs zijn gegaan of zijn overgenomen, behoorden ooit tot de Cloud 100, en we verwachten absoluut dat de dominante beursgenoteerde cloudbedrijven van de toekomst ook uit deze lijst zullen komen”, aldus Byron Deeter, topinvesteerder in cloudbedrijven en partner bij Bessemer Venture Partners. “De 2018 Cloud 100 vertegenwoordigt een aandeelhouderswaarde van ruim 135 miljard Amerikaanse dollar, een verbazingwekkend cijfer dat nog maar eens bewijst hoe invloedrijk de cloudsector wel is. Door deze bedrijven zullen we in de toekomst op een heel andere manier zaken doen, en ik ben vereerd dat ik hulde kan brengen aan de opmerkelijke prestaties van de oprichters en teams achter elk bedrijf op de 2018 Cloud 100-lijst.”

“De zakelijke kansen voor cloudbedrijven zijn tegenwoordig enorm, aangezien kapitaalinvesteringen, de vraag van klanten en het tempo waarin bedrijven cloudoplossingen invoeren, blijven toenemen”, aldus Matt Garratt, Managing Partner bij Salesforce Ventures. “We vinden het potentieel van deze bedrijven buitengewoon boeiend en kijken vol spanning uit naar de innovatieve technologie die zij de wereld zullen brengen.”

Elk jaar worden de CEO's van bedrijven uit de Cloud 100-lijst en de 20 Rising Stars geëerd op de exclusieve Cloud 100 Celebration georganiseerd door Bessemer Venture PartnersSalesforce Ventures en Forbes.

De Forbes 2018 Cloud 100-lijst en de 20 Rising Stars worden online gepubliceerd op www.forbes.com/cloud100 en verschijnen in september 2018 in het tijdschrift Forbes.

Over Collibra
Als marktleider op het gebied van software voor het beheer en de catalogisering van gegevens helpt Collibra organisaties over de hele wereld een concurrentievoordeel te behalen door de waarde van hun gegevens in de hele onderneming te maximaliseren. Collibra is de enige oplossing die speciaal is ontwikkeld om tegemoet te komen aan uiteenlopende behoeften inzake data stewardship, governance en beheer van de meest complexe, data-intensieve sectoren. Collibra biedt flexibele en configureerbare cloudgebaseerde en lokale oplossingen waarin mensen en processen centraal staan en die door iedereen kunnen worden gebruikt om data op te zoeken, te begrijpen en als betrouwbare basis te gebruiken om commerciële waarde te creëren. Meer informatie vindt u op www.collibra.com.

Contactpersoon voor de pers: 
Colleen Irish 
617-842-1511 
cirish@tieronepr.com