VGP NV: Verkoop van het Mango Global Distribution Centre gelegen in Lliçà d’Amunt, Barcelona (Spanje)

Persbericht
Gereglementeerde informatie

Verkoop van het Mango Global Distribution Centre gelegen in
Lliçà d’Amunt, Barcelona (Spanje)

26 september 2018, 07u00 CET, Diegem (België): VGP NV (‘ VGP ’ of ‘de Groep’) heeft de verkoop van het Mango Global Distribution Centre in zijn VGP Park Mango in Lliçà d'Amunt, Barcelona (Spanje) afgesloten.

De bruto-opbrengsten van de verkoop bedragen € 150 miljoen en vertegenwoordigen een substantiële meerwaarde op het gebouw in vergelijking met de aankoopprijs. De netto-opbrengst zal geherinvesteerd worden in de verdere uitbreiding van de ontwikkelingspijplijn van VGP .

Het Mango-gebouw werd in 2016 verworven samen met een groot stuk (150.000 m²) ontwikkelingsland. De huidige transactie heeft alleen betrekking op het gebouw. VGP zal de ontwikkelingsgronden in eigen portefeuille behouden en deze ontwikkelingen voor eigen rekening. De transactie heeft ook als doel het risicoprofiel van de Groep te optimaliseren.

Het Mango-gebouw is waarschijnlijk éen van de mooiste logistieke gebouwen in Spanje, gebouwd volgens hoge specificaties voor Mango, tot 40 meter hoog met een grote mate van automatisering voor de kledingindustrie.

VGP wil zich concentreren op haar hoofdactiviteit: ontwikkeling, verhuur en beheer van haar gestandaardiseerd logistiek vastgoed, d.w.z. gebouwen die geschikt zijn voor een breed spectrum van logistieke (e-commerce) doeleinden alsook licht industriële activiteiten, op toplocaties.

Jan Van Geet, CEO van VGP , zegt hieromtrent: "De acquisitie van het Mango gebouw in 2016 was een echte mijlpaal in onze introductie op de Spaanse markt – daarom hebben we ook heel lang en diep nagedacht over deze transactie en zijn uiteindelijk tot de conclusie gekomen dat de verkoop van het Mango-gebouw onder deze voorwaarden in het belang van de aandeelhouders van VGP is. De opbrengst van de verkoop zal opnieuw worden geïnvesteerd in de verdere uitbreiding van onze ontwikkelingspijplijn."

Voor meer informatie

Mr Jan Van GeetMr Dirk Stoop 
CEOCFO
Tel. + 420 602 404 790Tel.+32 2 719 00 45
E-mail: jan.van.geet@vgpparks.euE-mail: dirk.stoop@vgpparks.eu



Profiel

VGP (www.vgpparks.eu) bouwt en ontwikkelt kwalitatief hoogstaand logistiek vastgoed en bijbehorende kantoren, voor eigen rekening en voor rekening van haar VGP European Logistics joint venture die vervolgens aan gerenommeerde klanten worden verhuurd door middel van langlopende commerciële huurcontracten. VGP beschikt over een ‘in-house’ team dat alle stappen beheert van het volledig geïntegreerde businessmodel: gaande van de identificatie en de aankoop van gronden tot de uitwerking en het ontwerp van het project, het toezicht op de bouwwerkzaamheden, de contacten met potentiële klanten en het facility management.

VGP noteert op Euronext Brussel en op de Main Market van de Prague Stock Exchange.


Bijlage