Intervest breidt met projectontwikkeling Gold Forum haar ­logistieke positie nabij de luchthaven van Eindhoven uit tot bijna 50.000 m²

Intervest Offices & Warehouses (hierna ”Intervest”) heeft een turnkey koop-overeenkomst afgesloten onder de gebruikelijke opschortende voorwaarden voor de logistieke projectontwikkeling Gold Forum op het bedrijvenpark Flight Forum nabij de luchthaven van Eindhoven. Het gebouw zal architecturaal en functioneel één geheel vormen met het bedrijfspand Silver Forum dat Intervest eerder dit jaar verwierf, waardoor een totaal logistiek complex van bijna 50.000 m² zal ontstaan.

Gold Forum wordt een state-of-the-art zeer duurzaam distributiecentrum van ca. 21.000 m² met een opvallende organische vorm en een goudkleurige gebogen gevelafwerking. Het logistieke gebouw wordt ontwikkeld door en op risico van Kero Vastgoed, een Nederlandse vastgoedontwikkelaar uit de Eindhovense regio. Het zal bij oplevering door Intervest worden verworven voor een aankoopsom van € 18,9 miljoen. De oplevering van het project is voorzien in het derde kwartaal van 2019.

Gezien de grote vraag en de beperkte beschikbaarheid in de regio worden de kansen op verhuring tijdens de constructieperiode hoog ingeschat. Indien het gebouw evenwel niet verhuurd zou zijn op moment van oplevering wordt door de ontwikkelaar een huurgarantie van 2 jaar à rato van € 1,2 miljoen per jaar toegekend. Het project zal dus vanaf oplevering onmiddellijk huurinkomsten genereren voor de vennootschap en een brutoaanvangsrendement opleveren van 6,2%.


Volledig persbericht:

Bijlage