Kinepolis Group opent nieuwe Landmark bioscoop in Fort McMurray, Canada

Kinepolis Group opent nieuwe Landmark bioscoop in Fort McMurray, Canada

8 november 2018

Landmark Cinemas, dochtervennootschap van Kinepolis Group NV, kondigt de opening aan van haar nieuwe recliner bioscoop in Fort McMurray, in ‘The Commons’ in Eagle Ridge op 9 november 2018. De gloednieuwe bioscoop met acht zalen vervangt de bestaande Landmark bioscoop met zes zalen in de binnenstad.

Alle acht zalen van de nieuwe bioscoop zijn uitgerust met Landmark’s nieuwe luxueuze recliner power zetels (880 in totaal) in een volledige stadion-opstelling. Dit premium bioscoopconcept biedt klanten automatische, volledig uitklapbare zetels met verlengde voetsteun, die hen voorzien van meer persoonlijke ruimte en zo garant staan voor een heerlijk ontspannen filmervaring.

“We zijn erg opgetogen om de inwoners van Fort McMurray te kunnen laten kennismaken met de recliner bioscoopervaring”, zegt Eddy Duquenne, CEO van Kinepolis Group. “Het verandert echt de manier waarop mensen hun bioscoopbezoek ervaren. Landmark heeft deze gemeenschap de voorbije elf jaar mogen ontvangen in de binnenstad en we kijken ernaar uit om iedereen vanaf nu te verwelkomen in deze bioscoop van wereldklasse in ‘The Commons’ in Eagle Ridge.”

“We kijken uit naar de opening van Landmark Cinemas in Eagle Ridge,” zegt Cole Harris , Voorzitter en COO van Centron en eigenaar van het ‘The Commons’ project. “Deze opening is een belangrijke mijlpaal in het realiseren van onze visie om de inwoners van Fort McMurray en de omringende regio’s meer dan 23.000 m² aan retailvoorzieningen te bieden, inclusief restaurants, winkels en diensten.”

Kinepolis verwierf Landmark Cinemas, Canada’s tweede grootste bioscoopuitbater, in december 2017. Landmark baat momenteel 45 bioscoopcomplexen uit in het centrum en Westen van Canada, goed voor een totaal van 317 schermen en meer dan 57.000 zitplaatsen.

Contact

Kinepolis Press Office
+32 (0)9 241 00 16
pressoffice@kinepolis.com

Over Kinepolis

Kinepolis Group NV ontstond in 1997 uit een fusie van twee familiale bioscoopgroepen, en werd beursgenoteerd in 1998. Kinepolis staat voor een innovatief bioscoopconcept dat als baanbrekend geldt binnen de sector. Naast haar bioscoopactiviteit is de Groep ook actief in filmdistributie, eventorganisatie, schermreclame en vastgoedbeheer.

In Europa telt Kinepolis Group NV 52 bioscopen, verspreid over België, Nederland, Frankrijk, Spanje, Luxemburg, Zwitserland en Polen. Sinds de overname van de Canadese bioscoopgroep ‘Landmark Cinemas’ in december 2017, telt Kinepolis ook 45 bioscoopcomplexen in Canada.

In totaal heeft Kinepolis Group vandaag wereldwijd 97 bioscopen in haar portefeuille (waarvan 45 in eigendom), goed voor 852 schermen en meer dan 185.000 zitplaatsen. Inclusief de overgenomen Canadese organisatie, kan Kinepolis rekenen op 3.750 medewerkers om miljoenen bioscoopbezoekers een onvergetelijke filmbeleving te bezorgen. Meer info op www.kinepolis.com/corporate.