Recticel sluit contract voor deurpanelen nieuwe Renault Scénic

De groep Recticel, producent van schuimrubber, heeft beslist om zijn matrassenfabriek in het Zwitserse Büron te sluiten. Een gedeelte van de productie wordt overgeheveld naar de vestiging van de groep in Hulshout. De groep zegt dat de ingreep kadert in de strategie van Recticel om zijn capaciteit en processen te optimaliseren.

Door de overheveling van de activiteiten zou immers een capaciteits-overschot in Hulshout kunnen worden opgevuld. Door de ingreep worden in Zwitserland een honderdtal banen geschrapt. Extra tewerkstelling in Hulshout wordt door de bijkomende productie echter niet verwacht. De schuimrubberproducent boekte tijdens het eerste kwartaal van dit jaar een omzet van 333,4 miljoen euro. Dat betekende een stijging met 4,9 procent tegenover de eerste drie maanden vorig jaar. Het bedrijf zegt in al zijn marktsegmenten een groei te hebben kunnen boeken.

Recticel kondigde ook een nieuw contract aan voor de productie van deurpanelen voor de nieuwe Renault Scénic. De overeenkomst heeft een waarde van 26 miljoen euro, gespreid over een periode van zes jaar.

Bron: Express.be