DEME haalt contract binnen voor de uitdieping en verbreding van het Suezkanaal

Het consortium Dredging International NV (75%) - Great Lakes Dredge & Dock Company, LLC (25%) heeft de opdracht toegewezen gekregen om de westelijke tak van het Suezkanaal bij de Great Bitter Lake, Deversoir Reach en Kabreet Reach (lot 6) uit te diepen en te verbreden in opdracht van de SCA ( Suez Canal Authority). Dredging International is de leider van dit consortium.

De president van Egypte, Abdul Fatah al-Sisi, heeft begin augustus 2014 zijn plannen voor het nieuwe Suezkanaal bekendgemaakt.

De werkzaamheden die aan dit consortium zijn toegewezen, omvatten het uitdiepen en verbreden van het Suezkanaal over een lengte van 25 km tot een diepte van -24 m. Het consortium heeft zich geëngageerd om deze werken binnen een zeer korte tijdspanne uit te voeren in overeenstemming met de eisen van president al-Sisi.

Voor deze opdracht zullen zes cutterzuigers (waarvan 4 van DI en 2 van GLDDC), drie hopperzuigers en een aantal kleinere hulptuigen worden ingezet. De werken zullen onmiddellijk van start gaan. Dit project zal vanuit maatschappelijk en economisch standpunt een grote meerwaarde bieden voor de ganse regio.

De waarde van het contract bedraagt 540 miljoen US Dollar (421,3 miljoen EUR).