Een webshop laten maken anno 2019: dit zijn de minimale vereisten

Er staan het komend jaar veel nieuwe ontwikkelingen op de planning. Ontwikkelingen die de mogelijkheden van webshops alleen maar groter maken. Sta je dus op het punt een webshop te laten maken, dan is het verstandig om jezelf even te verdiepen in de materie. Zo kun jij jouw favoriete webmarketing bureau precies vertellen waar je naar op zoek bent, en kunnen zij de beste webshop ooit voor je opzetten. Wat de minimale vereisten voor 2019 zijn, lees je hier.

Internetmarketing

1. Vindbaarheid en SEO

Een professionele webshop laten maken is één ding, maar er moet na deze basis natuurlijk nog veel meer gebeuren. Want hoewel de website er tip top in orde uit kan zien, betekent dit niet dat deze ook direct gevonden kan worden. Tijdens de bouw van de website is het dan ook belangrijk om de SEO scherp te stellen. Dit doe je bijvoorbeeld aan de hand van de meta titles en meta descriptions, maar denk ook aan een keyword analyse, en het inschakelen van een freelance tekstschrijver om de webteksten helemaal SEO proof te maken.

2. Gebruiksvriendelijkheid

Niets zo vervelend als het openen van een website, en vervolgens eerst vier pop-ups weg te moeten klikken om eindelijk door te kunnen gaan naar de homepage: alles behalve gebruiksvriendelijk. In het altijd ontwikkelende online landschap wordt gebruiksvriendelijkheid dan ook steeds belangrijk. Is de website niet gebruiksvriendelijk? Dan is de kans groot dat de bezoeker de website direct wegklikt.

3. Snelheid

We brengen ontzettend veel tijd op het internet door, en dit maakt snelheid erg belangrijk. Een website die lang nodig heeft om te laden, heeft hoogstwaarschijnlijk minder bezoekers (en meer vroege verlaters) dan een website die direct geladen is. We hebben nu eenmaal steeds minder geduld in willen direct kunnen vinden waar we naar op zoek zijn.

4. Mobielvriendelijk

Last but not least: mobielvriendelijkheid. We speuren het internet steeds vaker af via onze smartphone, en hierdoor groeit de behoefte aan mobielvriendelijke websites. Is de website niet mobielvriendelijk, dan mis je een groot percentage van je doelgroep. Een mobielvriendelijke website is tegenwoordig zo belangrijk, dat het als een minimaal vereiste gesteld wordt.

5. Creatief en pakkend

Er zijn zoveel websites dat het steeds belangrijker wordt dat jouw website opvalt. Door het juiste design en de juiste manier van schrijven kun je ervoor zorgen dat jouw website net wat langer bezocht wordt dan de honderden andere website. Weet de bezoeker te raken, en mee te nemen in het verhaal van je website: zo zullen ze eerder tot aankoop overgaan!