De 10 beste quotes van Mark Zuckerberg

Marc Zuckerberg is één van de meest succesvolle zakenlui van het afgelopen decennium. Een groot deel van de wereldbevolking (800 miljoen mensen) bezoekt dagelijks het door hem opgerichte Facebook en z’n persoonlijke rijkdom wordt geschat op meer dan 34 miljard dollar.

Dit wonderkind heeft ondertussen met z’n daden heel wat ondernemers gemotiveerd. Ook z’n woorden kunnen echter een bron van inspiratie zijn.

Business Insider verzamelde z’n 10 beste quotes over zakelijk succes.

1. "In een wereld die erg snel verandert is de enige strategie die gegarandeerd zal falen er één waarbij je geen risico’s moet nemen.” — Uit een interview in oktober 2011 aan de Y Combinator's Startup School in Palo Alto, California.

2. "De vraag is niet ‘Wat willen we weten van mensen?’ maar wel ‘Wat willen mensen over zichzelf vertellen?’”

— Uit een interview in november 2011 met Charlie Rose Markzuckerberg

3. "Ik heb letterlijk de code voor Facebook in m’n studentenkamer geschreven en de site van daaruit gelanceerd. Ik huurde een server voor 85$ per maand en betaalde dit door een advertentie op de site te zetten. Sindsdien hebben we alles betaald door advertenties op de site te zetten.”

— Uit hetzelfde interview met Charlie Rose

4. "Een eekhoorn die aan het sterven is in je tuin is misschien belangrijker voor jou dan mensen die doodgaan in Afrika."

— Uit een speech voor z’n Facebook -collega’s over het onderwerp ‘relevantie’, volgens een artikel in The New York Times

5. "Schakel snel en maak daarbij dingen stuk. Als je niets stuk maakt ga je niet snel genoeg."

—In een interview, met Henry Blodget van Business Insider, sprak Zuckerberg over innovatie en management.

6. "Hoewel het pervers is zit ik toch liever in een cyclus waarbij mensen ons onderschatten. Het geeft ons de ruimte om naar buiten te komen en grote weddenschappen aan te gaan waar mensen met opwinding en verwondering naar zullen kijken.”

— De visie van de ondernemer over hoe om te gaan met sceptici, in een interview tijdens de TechCrunch's Disrupt SF beurs in September 2012, opgetekend door Forbes

7. "Mensen kunnen erg slim zijn of vaardigheden hebben die onmiddellijk toepasbaar zijn, maar als ze er zelf niet in geloven zullen ze ook niet erg hard werken."

— Uit een serie toespraken aan de Stanford Universiteit over hoe de juiste mensen aan te werven in oktober 2005

8. "Het laat mensen koud wat je in een film zegt of zelfs wat je zegt in het algemeen. Ze zijn enkel geïnteresseerd in wat je maakt.”

—Uit een interview met ABC's Diane Sawyer, juli 2010

9. "In Silicon Valley krijg je vaak het gevoel dat je daar moét zijn. Maar dat is niet de enige plaats waar je kan zijn. Als ik nu zou starten zou ik in Boston gebleven zijn. Silicon Valley focust teveel op de korte termijn en dat stoort me. "

— Ook uit een interview in oktober 2011 aan de Y Combinator's Startup School in Palo Alto, California.

Marczuckerbergfacebook

10. "De vraag die ik mezelf elke dag stel is ‘Doe ik het belangrijkste dat ik nu zou kunnen doen? … Als ik niet het gevoel heb dat ik aan het belangrijkste probleem dat ik op dat moment heb aan het werken ben dan ga ik me slecht voelen over hoe ik m’n tijd besteed.”

—Uit de biografie van Marcia Amidon Lusted "Mark Zuckerberg: Facebook Creator".

Bron: Express.be