Belgacom bouwt inkomsten zakelijke activiteiten verder uit

T elecomoperator Proximus heeft tijdens het derde kwartaal van dit jaar een omzet gerealiseerd van bijna 1,49 miljard euro. Dat betekende een daling met 5,2 procent tegenover dezelfde periode vorig jaar. De inkrimping is echter in belangrijke mate te wijten aan de verkoop van dochter Telindus France. Indien met die transactie geen rekening wordt gehouden, blijft de omzetdaling beperkt tot 1 procent.

De nettowinst bleef status-quo op 156 miljoen euro. Het bedrijf zegt een blijvende verbetering van de opbrengsten uit mobiele activiteiten te kunnen optekenen, terwijl ook de kosten verder konden worden teruggeschroefd.

Op de consumentenmarkt diende wel een achteruitgang met 1,2 procent te worden gemeld, maar dat werd meer dan gecompenseerd door de zakelijke activiteiten, die een groei met 3,6 procent konden laten optekenen.

Proximus meldde verder tijdens het derde kwartaal zijn mobiele postpaid-markt met 72.000 klanten te hebben kunnen uitbreiden. De prepaid-markt daalde met 46.000 gebruikers.

Bron: Express.be