Katoen Natie investeert in energiegroep Elia

De logistieke groep Katoen Natie heeft een belang van 5,21 procent genomen in het energiebedrijf Elia , beheerder van het Belgische hoogspanningsnet. Door de transactie wordt Katoen Natie de grootste privé-aandeelhouder van het energiebedrijf. Dat heeft Fernand Huts, chief executive van Kantoen Natie, gemeld.

De participatie past volgens Huts in de strategie van Katoen Natie om zijn energie-activiteiten verder uit te bouwen en de groep verder op te schuiven in de richting van een technologisch engineering-bedrijf.

Katoen Natie noemt Elia een bedrijf met een groot potentieel, op voorwaarde dat de aandeelhouders de visie van internationalisatie volgen en daarvoor ook de nodige kapitaalsverhogingen willen onderschrijven.

Katoen Natie investeerde eerder al in de installatie van onder meer zonnepanelen op het dak van magazijnen. Het logistieke bedrijf had ook al langer een kleine participatie in Elia . Het huidige belang van Katoen Natie in het energiebedrijf zou ruim 120 miljoen euro waard zijn.

Bron: Express.be