Office Depot / Viking schrapt ruim 1100 banen in Europa

Vorige week werd bekend dat het Amerikaanse Office Depot ruim 1100 banen in Europa gaat schrappen. In Nederland zullen er naar verwachting 60 van de 800 banen geschrapt worden. Het gros hiervan zal op het hoofdkantoor in Venlo geschrapt worden zo stelt het bedrijf.

Met de banenreductie is naar inschatting van het bedrijf een totaal van 93 miljoen euro gemoeid. Office Depot probeert per midden volgend jaar het reductieplan te hebben afgerond. Door de geplande bezuinigingen hoopt het bedrijf per eind 2016 zo’n 90 miljoen dollar op jaarbasis te kunnen besparen.

Office Depot geeft als voornaamste reden van de banenreductie het afstemmen van activiteiten op de landen aan. De aangekondigde te schrappen 1100 banen zijn exclusief de 300 eerder aangekondigde ontslagen die vooral door natuurlijk verloop zouden opgelost worden.

In Nederland is Office Depot verbonden met Viking Office Products. In 1998 gingen de bedrijven samen. Viking Office Products werd zo samen met Office Depot de grootste speler op het gebied van kantoorbenodigdheden. Tussen 1995 en 1998 openden de beide bedrijven diverse locaties in Polen, Hongarij en Thailand.

Office Depot opereert in 13 landen en heeft haar hoofdkantoor in Florida. Bij het bedrijf werken in totaal ruim 6000 mensen.