BNP Paribas Fortis komt terug op plannen verkoop klantendata

De bank BNP Paribas Ageas komt terug op zijn plannen om klantengegevens eventueel aan adverteerders en externe partijen te verkopen. Dat heeft de krant De Tijd gemeld.

BNP Paribas Ageas had eind vorig jaar de algemene bankvoorwaarden gewijzigd, waardoor het mogelijk werd om persoonlijke gegevens van de klanten commercieel te gebruiken. Het initiatief stuitte echter op vele bezwaren en na een overleg met de Privacycommissie werd beslist om de plannen op te bergen.

BNP Paribas zegt de passages rond de verkoop van persoonsgegevens aan derde partijen uit de bankvoorwaarden te zullen verwijderen. Verder kondigt de bank aan vervolgens alle privacybepalingen uit de algemene voorwaarden te zullen halen en te zullen bundelen in een afzonderlijk document over het privacybeleid.

BNP Paribas Ageas benadrukt anderzijds nooit de intentie te hebben gehad om individuele persoonsgegevens te delen of te verkopen voor commerciële doeleinden en zegt dat de aanpassing vooral betrekking had op vroegere zusterbedrijven uit de ontmantelde Ageas -groep.

Bron: Express.be