Leasinvest Real Estate Comm. VA: Leasinvest Real Estate verwerft Hangar 26-27, iconisch gebouw op toplocatie te Antwerpen

Nog net voor het jaareinde heeft Leasinvest Real Estate, het iconisch gebouw Hangar 26/27 verworven op het Eilandje te Antwerpen, met onmiddellijk zicht enerzijds op de Schelde en anderzijds op het MAS (Museum aan de Stroom).

Bekijk hier de video.

Deze acquisitie vertegenwoordigt een investering van € 22,6 miljoen, met een aanvangs-rendement van 6,2%. Het gebouw heeft een oppervlakte van 9.370 m² en maakt het voorwerp uit van een concessie met AG Vespa. Het gebouw ondergaat momenteel een graduele renovatie, die reeds voor meer dan de helft afgerond is en die voortgezet zal worden door Leasinvest Real estate. Het gebouw heeft een ontwikkelingspotentieel van nog eens 9.000 m², dat in aanmerking komt voor retail- en kantoorbestemming.

De concessie wordt verworven via de aankoop van 100% aandelen van de vennootschap Carver BVBA – concessiehouder - die al een groot deel van de renovatiewerken van het bestaande gebouw heeft uitgevoerd.


Michel Van Geyte CEO:

“Antwerpen is één van de meest trendy steden in Europa, waarbij het Eilandje een echte “place-to-be” is. Leasinvest is heel blij met de acquisitie van dit uniek gebouw op deze inspirerende locatie en zal instaan voor diens verdere lange termijn ontwikkeling die zal plaats bieden aan kantoorruimte en andere gemengde functies voor gebruikers op zoek naar aangename werkruimtes, waar het delen van diensten, kennis en netwerken centraal staan.”


Voor meer informatie, contacteer

Leasinvest Real Estate

Michel Van Geyte
CEO
T: +32 3 238 98 77
E: michel.van.geyte@leasinvest.be
Over LEASINVEST REAL ESTATE Comm.VA

Openbare Gereglementeerde Vastgoedvennootschap (OGVV) Leasinvest Real Estate Comm.VA investeert in hoogkwalitatieve en goedgelegen winkels en kantoren in het Groothertogdom Luxemburg, België en Oostenrijk.

Op heden, inclusief bovenvermelde transactie, bedraagt de totale reële waarde van de direct aangehouden vastgoedportefeuille van Leasinvest € 1,01 miljard verdeeld over het Groothertogdom Luxemburg (55%), België (35%) en Oostenrijk (10%).

Leasinvest is bovendien een van de grootste vastgoedinvesteerders in Luxemburg.

De OGVV noteert op Euronext Brussel en heeft een marktkapitalisatie van € 511 miljoen (waarde 28/12/2018).

Bijlage