Nyrstar kondigt wijziging in het Management aan

Gereglementeerde informatie – Voorwetenschap

Nyrstar kondigt wijziging in het Management aan

18 januari 2019 om 19:00 CET

Zoals voorheen aangekondigd, blijft Nyrstar focussen op haar lopend nazicht van de balansstructuur.  In verband met dat proces, kondigt Nyrstar vandaag aan dat de heer Martyn Konig de rol van Uitvoerend Voorzitter zal opnemen.  Bovendien werd de heer Roman Matej aangesteld als Interim Chief Financial Officer.  De heer Michel Abaza, de vorige Chief Financial Officer, zal de Nyrstar Groep met onmiddellijke ingang verlaten.

De heer Matej is een ervaren senior financieel executive die al ongeveer 8 jaar bij Nyrstar werkt.  Zijn vorige functie bij Nyrstar was als Group Controller en daarvoor werkte hij bij Ernst & Young in Zwitserland, Australië en de Tsjechische Republiek.  De heer Matej werkte reeds nauw samen, en zal nauw blijven samenwerken, met het team van Alvarez & Marsal dat Nyrstar bijstaat bij haar nazicht van de balansstructuur.

Over Nyrstar
Nyrstar is een wereldwijde multi-metaalonderneming met een positie als marktleider in zink en lood en een groeiende positie in andere basismetalen en edele metalen die als essentiële grondstoffen worden aangemerkt in de snelle verstedelijking en industrialisatie van onze veranderende wereld. Nyrstar onderneemt mijnbouw-, smelterij- en andere activiteiten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Australië en biedt werk aan ongeveer 4.100 mensen. Nyrstar is gevestigd in België en heeft haar hoofdkantoor in Zwitserland. Nyrstar is genoteerd aan de Euronext Brussels onder het tickersymbool NYR. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Nyrstar: www.nyrstar.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Anthony Simms -      Hoofd Beleggerrelaties T: +41 44 745 8157     M: +41 79 722 2152  anthony.simms@nyrstar.com
Franziska Morroni  -  Hoofd Corporate Communications T: +41 44 745 8295  M: +41 79 719 2342  franziska.morroni@nyrstar.com

Bijlage