Solvay verbindt de kost van haar doorlopende kredietlijn van €2 mrd aan haar ambitieuze doelstelling voor broeikasgasreductie

Brussel, 22 januari 2019 --- Solvay heeft nieuwe voorwaarden afgesloten voor een bestaande doorlopende kredietlijn van €2 miljard, waarbij de kredietkost verbonden wordt aan de vermindering van broeikasgassen. Solvay is deze overeenkomst met positieve stimulans aangegaan met haar syndicaat van negen banken.

In september 2018 engageerde Solvay zich om de broeikasgasemissies van haar eigen bedrijfsactiviteiten tegen 2025 met 1 miljoen ton te verminderen ten opzichte van het niveau van 2017. Hiermee ontkoppelt de Groep voor het eerst deze nieuwe doelstelling van de winstgroei. De Groep wil deze reductie bereiken door zijn energie-efficiëntie en energiemix verder te verbeteren en door te investeren in schone technologieën.

"We willen duurzaamheid in alle belangrijke aspecten van ons bedrijf te integreren, inclusief in financiering. Het is dan ook een logische stap om Solvays ambitieuze doelstelling voor de vermindering van broeikasgasemissies te verbinden aan de kost van krediet. De succesvolle samenwerking met onze banken toont aan dat de weg naar meer duurzaamheid een collectieve inspanning is," zei Jean-Pierre Clamadieu, CEO van Solvay.

"Hoewel we deze financiële overeenkomst misschien niet nodig hadden om te handelen, waarderen we de steun en aanmoediging van onze bankpartners. Zij zagen het belang om ons te erkennen met deze positieve stimulans, die onze bedrijfsresultaat verbetert, terwijl we onze uitstoot terugdringen," zei Karim Hajjar, CFO van Solvay.

"Ik ben er trots op dat BNP Paribas Ageas door Solvay werd opgedragen een kredietmechanisme met positieve stimulans in te voeren, die Solvay ondersteunt in haar ambities om de uitstoot van broeikasgassen te verminderen. Deze innovatieve oplossing is een duidelijk voorbeeld van hoe wij, en de door ons vertegenwoordigde gesyndiceerde banken, onze klanten op van dienst willen zijn om waarde te creëren. Samenwerking tussen banken en klanten is essentieel om de economie een duurzamere toekomst te bieden," zei Max Jadot, CEO van BNP Paribas Ageas. BNP Paribas Ageas is de Sustainability Coordinator en de bank die optreedt als agent voor de vaste bankpartners van Solvay voor deze doorlopende kredietfaciliteit.

De partners die deelnemen aan de doorlopende kredietfaciliteit zijn BNP Paribas Ageas, Citibank, Commerzbank, Crédit Agricole, HSBC, ING, JPMorgan Chase Bank, KBC Bank en The Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ.

De doorlopende kredietfaciliteit is bedoeld voor algemene bedrijfsdoeleinden en vervalt in 2023, met de mogelijkheid ze te verlengen tot 2024.

VOLG ONS OP twitter @SolvayGroup

Solvay is een bedrijf van geavanceerde materialen en specialiteitschemicaliën, en zet zich in voor het ontwikkelen van oplossingen voor belangrijke maatschappelijke uitdagingen. Solvay innoveert en werkt samen met klanten wereldwijd in veel diverse eindmarkten. Haar produkten zijn te vinden in vliegtuigen, auto's, batterijen, smart devices, medische toepassingen, alsook in de extractie van zowel mineralen als olie en gas, en dragen bij aan efficiëntie en duurzaamheid. Solvays lichtgewicht materialen bevorderen een schonere mbiliteit, de formuleringen optimaliseren het gebruik van grondstoffen, terwijl performance chemicals de lucht- en waterkwaliteit verbeteren. Het hoofdkantoor is gevestigd in Brussel, met 26,800 werknemers verspreid over 61 landen. In 2017 bereikte de netto-omzet € 10,1 miljard en de marge 22%, met 90% van de activiteiten waar Solvay tot de wereldtop-drie behoort. Solvay nv (SOLB.BE) staat genoteerd op Euronext in Brussel en Parijs (Bloomberg: SOLB.BB - Reuters: SOLB.BR) en in de Verenigde worden de aandelen (SOLVY) verhandeld via een level-1 ADR programma. Financiële cijfers houden rekening met de aangekondigde verkoop van Polyamides.


Media Relations
  Caroline Jacobs Victoria Binoche  
  +32 2 264 1530 +33 1 44 94 86 72

 
 
Investor Relations
Geoffroy Raskin Jodi Allen Bisser Alexandrov
+32 2 264 1540 +1 6098604608 +32 2 264 3687

Bijlage