Nyrstar cyberaanval

Regulated Information – Inside Information

Nyrstar cyberaanval

22 januari 2019 om 19.15 CET

Nyrstar NV ("Nyrstar" of het “Vennootschap”) geeft kennis dat het vandaag een cyberaanval heft ondergaan. Sommige IT-systemen, waaronder email, zijn momenteel niet beschikbaar in Nyrstar’s hoofdkantoor in Zurich, Zwitserland en wereldwijd bij de metaalverwerkings- en mijnbouwactiviteiten.

Het cyberaanvalprobleem is ingesloten en Nyrstar werkt momenteel aan een technisch herstelplan met essentiële IT-partners en wereldwijde cybersecurity agentschappen. Een aantal van Nyrstar’s IT-systemen, waaronder email correspondentie, zijn afgesloten om het probleem in te sluiten. Op dit moment, zijn Nyrstar’s metaalverwerkings- en mijnbouwactiviteiten niet operationeel beïnvloed door het cyberaanvalprobleem. Nyrstar heeft voorzorgsmaatregelen genomen om de activiteiten op de sites te kunnen voortzetten.

Nyrstar gaat door met het beoordelen en beheren van het cyberaanvalprobleem om de impact te minimaliseren op de activiteiten, klanten en belangrijke belanghebbende van de huidige situatie. Nyrstar’s bedrijfscontinuïteitsplannen worden geïmplementeerd om de impact op de bedrijfsvoering te minimaliseren.

Het Vennootschap zal verdere informatie over de oplossing van de cyberaanval verstrekken tegen zijner tijd.

Over Nyrstar
Nyrstar is een wereldwijde multi-metaalonderneming met een positie als marktleider in zink en lood en een groeiende positie in andere basismetalen en edele metalen die als essentiële grondstoffen worden aangemerkt in de snelle verstedelijking en industrialisatie van onze veranderende wereld. Nyrstar onderneemt mijnbouw-, smelterij- en andere activiteiten in Europa, Noorden Zuid-Amerika en Australië en biedt werk aan ongeveer 4.100 mensen. Nyrstar is gevestigd in België en heeft haar hoofdkantoor in Zwitserland. Nyrstar is genoteerd aan de Euronext Brussels onder het tickersymbool NYR. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Nyrstar: www.nyrstar.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Anthony Simms - Hoofd Beleggerrelaties T: +41 44 745 8157 M: +41 79 722 2152 anthony.simms@nyrstar.com Franziska Morroni - Hoofd Corporate Communications T: +41 44 745 8295 M: +41 79 719 2342 franziska.morroni@nyrst

Bijlage