Sonic Foundry stelt AV-over-IP-streaming voor op Integrated Systems Europe 2019

Integratie met NewTek NDI® biedt gebruikers van Mediasite meer opties voor gecentraliseerde video-opname

AMSTERDAM, Nederland, Jan. 28, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- ISE stand 11-F140 — Sonic Foundry, Inc. (OTCQB: SOFO), de gerenommeerde wereldwijde marktleider voor de creatie en het beheer van videobeelden, zal zijn nieuwste link tussen de video-opnametoepassingen van Mediasite en de NDI®-technologie van NewTek voorstellen op Integrated Systems Europe (ISE) 2019, dat volgende week plaatsvindt in Amsterdam. De integratie creëert de mogelijkheid streamingvideo's efficiënter te produceren.

NDI, of Network Device Interface, is een IP-standaard waarmee video-, audio- en metadata van hoge kwaliteit tussen verschillende toestellen op een lokaal netwerk kunnen worden gedeeld. Dankzij de integratie met de toepassingen van Mediasite kunnen videobeelden op flexibelere wijze naar een centrale, verbonden locatie worden verzonden.

“De integratie van Mediasite met NDI zal ons helpen om colleges en gebeurtenissen op de campus, vanaf welke locatie dan ook, efficiënter te filmen zonder dat we ons zorgen hoeven te maken over een complexe opstelling, duur materiaal of beschikbare bandbreedte”, zegt Trond Sørli, multimediamanager van het Kristiania University College in de Noorse hoofdstad Oslo. “Wij installeren gewoon twee NDI PTZ-camera's van NewTek, samen met twee Connect Group Sparks, geven de slides aan een presentator en verbinden met onze mobiele Mediasite Recorder. En het beste van alles: ik kan de camera via NDI besturen met een joystick vanaf mijn bureau, terwijl onze studenten en andere volgers de stream in reële tijd kunnen bekijken.”

Videotoepassingen die met NDI werken, zoals Mediasite, delen in reële tijd videobeelden met elkaar over dat netwerk, vanaf elke locatie. Dat betekent minder afstandsbeperkingen en veel flexibelere opties om videobeelden op te nemen op campussen, bedrijven en evenementen zonder de rompslomp om alle materiaal op te stellen in veel te kleine ruimtes.

“De videowereld is zich aan het verplaatsen naar computers, software en netwerken. Mediasite in combinatie met NDI vormt een geïntegreerde en rendabele videobeheeroplossing, omdat NDI kan worden gebruikt op bestaande netwerken zonder nieuwe netwerkinfrastructuur”, zegt Michael Kornet, executive vice president en algemeen directeur van NDI bij NewTek. “Er zijn minder specifieke IP-gebaseerde verzend- en ontvangstapparaten nodig, wat een ongekende winst op het vlak van efficiëntie, kostenbesparingen en creativiteit oplevert.”

“Directiekamers, opleidingsruimtes en klaslokalen zijn steeds vaker uitgerust met videotechnologie om werknemers, docenten en studenten te helpen leren en communiceren. Naarmate de mogelijkheden voor samenwerking in deze lokalen steeds belangrijker worden, moet de technologie, zoals Mediasite, kunnen meegroeien naarmate het gebruik toeneemt. Wij zijn dan ook enthousiast over de integratie tussen Mediasite en NDI van NewTek, omdat het onze klanten een nieuwe manier biedt om video's op te nemen en uit te zenden, die flexibeler is dan ooit tevoren”, zegt Rob Lipps, EVP van Sonic Foundry.

Sonic Foundry zal de integratie presenteren op ISE 2019, van 5 tot en met 8 februari, op stand 11-F140. NewTek zal de integratie eveneens tentoonstellen, op stand 10-K160.

Over NDI®
NDI wordt gebruikt op miljoenen apparaten en zorgt ervoor dat verschillende videosystemen elkaar herkennen en met elkaar kunnen communiceren over een IP-netwerk. NDI kan veel video- en audiostreams van hoge kwaliteit met een minieme vertraging en een hoge framenauwkeurigheid in reële tijd coderen, verzenden en ontvangen. Dit is een voordeel voor elk netwerkverbonden videoapparaat, zoals videomixers, grafische systemen, opnamekaarten en vele andere apparaten. NDI is een geregistreerd handelsmerk van NewTek Inc. #NDIcentral

Over Sonic Foundry®, Inc.
Sonic Foundry (OTCQB:SOFO) is de wereldwijde marktleider in oplossingen voor het opnemen, beheren en streamen van videobeelden. Zijn Mediasite Video Platform, dat wordt gebruikt door meer dan 4.900 onderwijsinstellingen, bedrijven, gezondheidszorgorganisatie en overheidsinstellingen in meer dan 65 landen, biedt de mogelijkheid om het opnemen, beheren, leveren en zoeken van streamingvideo's, zowel live als on demand, snel en rendabel te automatiseren. Meer informatie vindt u op www.mediasite.com en via @mediasite.

© 2019 Sonic Foundry, Inc. Product- en dienstnamen die hier worden vermeld zijn de handelsmerken van Sonic Foundry, Inc. of hun respectieve eigenaars.

Mediarelaties:
Nicole Wise, Directeur Communicatie
920.226.0269
nicolew@sonicfoundry.com