Sonic Foundry demonstreert recentste release van Mediasite op ISE 2019

Nieuwe video- en webconferentieregistratie, een onderschrifteditor, DVR-capaciteit, AV Over IP-streaming en realtime videomonitoring vervolledigen de updates van het Mediasite Video Platform

AMSTERDAM, Nederland, Feb. 06, 2019 (GLOBE NEWSWIRE) -- ISE Stand 11-F140 — Sonic Foundry, Inc. (OTCQB: SOFO), de vertrouwde wereldleider in oplossingen voor videocreatie en -beheer, kondigde vandaag de recentste innovaties voor zijn Mediasite Video Platform aan. De updates omvatten verbeterde oplossingen voor samenwerkingsvideoregistratie, realtime videomonitoring en DVR-capaciteiten, een onderschrifteditor en vlot toegankelijke video voor alle trainingzalen, ontspanningsruimten en klaslokalen.

“Trainingzalen en klaslokalen zijn meer samenwerkingsgericht dan ooit, en zij vereisen een video-oplossing die al die kennis niet alleen registreert, maar ook beheert, aan datamining doet en de informatie op intelligente wijze via aangepaste playlists naar iedere gebruiker stuurt”, stelt Rob Lipps, EVP, Sonic Foundry. “Dat is de grote meerwaarde van Mediasite – het creëert veilige, robuuste educatieve video’s in plaats van gewoon een videobestand. Nu de vraag naar video alsmaar verder toeneemt, zijn de mogelijkheden om videotoepassingen met Mediasite op te schalen schier eindeloos.”

Vergaderingen, trainingen en klassen registreren met nieuwe video-oplossingen

  • Uitgebreide video- en webconferentieregistratie met Mediasite Join. Live streamingcapaciteit, integratie met Skype for Business en ondersteuning voor de veel gebruikte SIP (Session Initiation Protocol) videoconferentiestandaard zijn de laatste nieuwe functies in Mediasite Join, de oplossing die alles wat er wordt gezegd en vertoond op vergaderingen en online klassen automatisch registreert en beheert. Join, dat beschikbaar is als plaatselijk toestel of in Mediasite Video Cloud, registreert conferentiegesprekken die worden gevoerd op platforms zoals Zoom, Polycom, Vidyo en Cisco via H.323. Join kan ook worden geïntegreerd met Pexip voor de registratie van conferenties die via propriëtaire conferentieplatforms verlopen. Gewoon door een deelnemer aan het gesprek te zijn, kan Join diverse systemen vervangen die gesprekken archiveren, omdat het een veel beter toegankelijke, veilige en datarijke presentatie creëert dan de éénstroomsregistraties van conferentietechnologieën. Skype for Business- en SIP-gesprekken in Join zijn tegenwoordig beschikbaar in een cloudopstelling.

  • Video op ieder toestel creëren en delen. Met Mediasite Desktop Recorder, de gebruiksvriendelijke persoonlijke registratiesoftware die deel uitmaakt van My Mediasite, kunnen werknemers, faculteitsmedewerkers, studenten enz. screencasts en video van ieder toestel registreren. Meerdere simultane videostromen creëren en de recentste My Mediasite-functies gebruiken – om enkel audio of enkel video te registreren –, de registratie gebeurt nu met één druk op de knop. Een gestroomlijnde interface versnelt het videocreatieproces met naadloze deel- en publicatiefuncties.

  • Plug-and-play registratie. De Mediasite RL Mini biedt geautomatiseerde registratie in een compact, betaalbaar toestel. De gebruikers sluiten gewoon hun laptop en camera aan en kunnen om het even waar een klas of vergadering opzetten. De laatste versie biedt een functie om audio lokaal te monitoren.

Gecentraliseerde videoregistratie en realtime monitoring

  • Video-opstellingen in real time monitoren. Mediasite Monitor helpt de gebruikers bij het beheer van grote opstellingen en kan van één tot honderden Mediasite Recorders tegelijk volgen en controleren. De realtime monitoring maakt een einde aan het probleem van de latentie. De gebruikers kunnen video vooraf bekijken en audio bijstellen en beluisteren via het WebRTC-protocol, en dat alles in real time.

  • AV Over IP-streaming. De recente integratie tussen registratieapparatuur van Mediasite en de NDI IP Standard van NewTek maakt de efficiëntste streaming van videoproducties mogelijk. Het zorgt voor video, audio en metadata van hoge kwaliteit die tussen de toestellen kunnen worden overgedragen over een LAN, wat zorgt voor een meer flexibele videotransmissie naar een centraal verbonden locatie. 

Spraak-naar-tekst integratie

De nieuwe onderschrifteditor en de integratie met spraak-naar-tekst technologie leveren beter zoekbare, toegankelijke video’s en diepere inzichten in de videogegevens op. Mediasite biedt zoekfuncties voor de volledige inhoud, voor alles wat wordt gezegd en vertoond in talrijke talen, zorgt voor automatische indexering en verwijdert vocale pauzes voor duidelijkere transcripties.

Interactiviteit en verbeterd afspelen

Mediasite-kanalen zijn de laatste nieuwe manier om video’s te beheren, te bekijken, te delen en erop te reageren. Via de diepgaande connectiefuncties en krachtige zoekfuncties kunnen gebruikers aangepaste videoplaylists creëren in My Mediasite. Een YouTube-achtige interface ondersteunt continu afspelen van video en bundelt de betrokken inhoud automatisch.

De nieuwe diepgravende connectiefuncties zoals quizzing, annotaties, commentaren en peilingen helpen instructeurs en trainers om voortgang te meten en feedback in real time te geven. Bovendien biedt de social streaming-capaciteit via Real-Time Messaging Protocol Mediasite de mogelijkheid om direct te streamen naar Facebook en YouTube, en tegelijk naar Mediasite, een doelmatige manier om het bereik te versterken door geselecteerde video’s te delen met het publiek.

De recentste release van Mediasite voegt functies voor digital video recording (DVR) toe om live webcasts te doorzoeken en te pauzeren.

Het bedrijf demonstreert de updates deze week op Integrated Systems Europe 2019, stand #11-F140.

Het systeem voor video-inhoudbeheer en webcasting van Mediasite, waar 4900 onderwijsinstellingen, bedrijven, gezondheidszorgorganisaties en overheidsentiteiten in 65 landen een beroep op doen, zorgt voor de snelle en rendabele automatisering van de registratie, het beheer, de aflevering en het doorzoeken van live en on-demand video.

Over Sonic Foundry®, Inc.
Sonic Foundry (OTCQB:SOFO) is de wereldleider in oplossingen voor videoregistratie, -beheer en -streaming. Zijn Mediasite Video Platform, waar meer dan 4900 onderwijsinstellingen, bedrijven, gezondheidszorgorganisaties en overheidsentiteiten in 65 landen een beroep op doen, zorgt voor de snelle en rendabele automatisering van de registratie, het beheer, de aflevering en het doorzoeken van live en on-demand streaming video. U vindt meer informatie op www.mediasite.com en @mediasite.

© 2019 Sonic Foundry, Inc. Product- en dienstnamen die hierin worden vermeld, zijn de handelsmerken van Sonic Foundry, Inc. of de betrokken eigenaren.

Mediarelaties:
Nicole Wise, Director of Communications
920.226.0269
nicolew@sonicfoundry.com