DWS introduceert Xtrackers ETF's op thema's mobiliteit en artificiële intelligentie

De nieuwe Xtrackers ETF’s van vermogensbeheerder DWS helpen beleggers in te spelen op toekomstige trends. De geavanceerde screeningmethodologie kiest de aandelen die de meeste kans hebben om te profiteren van komende technologische ontwikkelingen.

Zowel de Xtrackers Future Mobility UCITS ETF* als de Xtrackers Artificial Intelligence and Big Data UCITS ETF* zijn genoteerd op de Duitse beurs.

De Future Mobility ETF geeft beleggers toegang tot bedrijven die waarschijnlijk zullen profiteren van de toekomstige mobiliteitstrends, zoals de opkomst van autonome voertuigen, de overstap naar elektrische en hybride voertuigen en aanverwante trends zoals de opkomst van lithiumbatterijen.

De Artificial Intelligence ETF biedt toegang tot bedrijven die hun toekomstige winstgroei waarschijnlijk uit ontwikkelingen zien komen als deep learning, cloud computing, beeldherkenning, spraakherkenning en chatbots.

De ETF's volgen speciaal ontwikkelde indices met een unieke filtermethode gebaseerd op artificiële intelligentie. De methodologie is ook gericht op het identificeren van die bedrijven met de patenten die de meeste kans bieden om van deze bedrijven belangrijke toekomstige omzetgeneratoren te maken (zie Notes to Editors voor meer informatie). De geografische reikwijdte van de indices is wereldwijd.

“Deze thematische ETF's concentreren zich op maximaal 100 bedrijven wereldwijd die, gezien de maatschappelijke verschuivingen als gevolg van de technologische vooruitgang, de meeste kans hebben om tot de winnaars van morgen te horen. Deze nieuwe generatie van thematische producten konden we ontwikkelen dankzij een geavanceerde methode om aandelen te selecteren”, zegt Michael Mohr, hoofd ETF Product Development.