Nyrstar kondigt aftreden bestuurder aan

Gereglementeerde informatie – Voorwetenschap

Nyrstar kondigt aftreden bestuurder aan

25 januari 2019 om 07:00 CET

AANKONDIGING

Nyrstar kondigt vandaag aan dat Mr. Jesús Fernandez Lopez is afgetreden als bestuurder van Nyrstar NV, met onmiddellijke ingang. Mr. Fernandez werd in April 2016 aangesteld op voorstel van Nyrstar’s aandeelhouder, Trafigura, waar Mr. Fernandez de functie bekleedt als hoofd van Mergers & Acquisitions.

Nyrstar begrijpt dat Mr. Fernandez nu Trafigura zal vertegenwoordigen tijdens de onderhandelingen met betrekking tot het nazicht van de balansstructuur van Nyrstar. Bijgevolg zijn Mr. Fernandez en Trafigura overeengekomen met Nyrstar dat het de duidelijkheid rond dat proces zou bevorderen indien Mr. Fernandez aftreedt als bestuurder van Nyrstar.

Martyn Konig, Uitvoerend Voorzitter, heeft het volgende gezegd: “Namens de hele raad van bestuur, zou ik onze oprechte dankbaarheid aan Mr. Fernandez willen uitdrukken voor de diensten die hij de afgelopen 2-3 jaren aan Nyrstar bewezen heeft.”

Zoals eerder aangekondigd, zal Mevr. Jane Moriarty toetreden tot de raad van bestuur als nieuw onafhankelijk bestuurslid. Het is voorgesteld dat zij benoemd wordt op de algemene aandeelhoudersvergadering van 14 maart 2019.

Over Nyrstar

Nyrstar is een wereldwijde multi-metaalonderneming met een positie als marktleider in zink en lood en een groeiende positie in andere basismetalen en edele metalen die als essentiële grondstoffen worden aangemerkt in de snelle verstedelijking en industrialisatie van onze veranderende wereld. Nyrstar onderneemt mijnbouw-, smelterij- en andere activiteiten in Europa, Noord- en Zuid-Amerika en Australië en biedt werk aan ongeveer 4.100 mensen. Nyrstar is gevestigd in België en heeft haar hoofdkantoor in Zwitserland. Nyrstar is genoteerd aan de Euronext Brussels onder het tickersymbool NYR. Voor meer informatie kunt u terecht op de website van Nyrstar: www.nyrstar.com.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Anthony Simms -        Hoofd Beleggerrelaties T: +41 44 745 8157     M: +41 79 722 2152  anthony.simms@nyrstar.com
Franziska Morroni  -  Hoofd Corporate Communications T: +41 44 745 8295  M: +41 79 719 2342  franziska.morroni@nyrstar.com

Bijlage