Corbion neemt Granotec do Brazil over met het oog op verdere groei van voedingsingrediënten in Latijns-Amerika

Corbion neemt Granotec do Brazil over met het oog op verdere groei van voedingsingrediënten in Latijns-Amerika

Corbion maakt bekend dat het een overeenkomst is aangegaan met de aandeelhouders van Granotec do Brazil voor de overname van het bedrijf. Granotec do Brazil is een vooraanstaande gespecialiseerde leverancier van functionele mixen voor de Braziliaanse bakkerijsector. Het bedrijf, met hoofdkantoor in de Braziliaanse regio Curitiba (staat Paraná), biedt werk aan circa 120 mensen en heeft een productiefaciliteit en ontwikkelingscentrum.

De aankoopprijs in contanten voor alle aandelen Granotec do Brazil is USD 45 miljoen. Het bedrijf boekte in 2018 een omzet van circa USD 26 miljoen en een EBITDA van USD 3,7 miljoen. De acquisitie wordt gefinancierd uit de bestaande kredietfaciliteiten van Corbion, en zal geïntegreerd worden in Corbion's bestaande organisatie in Brazilië. De afronding van de transactie is onderhevig aan de gebruikelijke goedkeuringen, die in de eerste helft van 2019 worden verwacht.

Een van de belangrijkste groeiaanjagers van Corbion's strategie 'Creating Sustainable Growth' is geografische uitbreiding van de bakkerijbusiness en introductie van het Noord-Amerikaanse Bakery solution provider model in Latijns-Amerika, en deze acquisitie sluit naadloos op deze ambitie aan. Tjerk de Ruiter, CEO van Corbion, gaf de volgende toelichting: "We zien een aanhoudend positieve ontwikkeling van onze business in Latijns-Amerika, en met deze acquisitie krijgen we de beschikking over een platform om onze klanten nog beter van dienst te zijn. Granotec do Brazil is een goede aanvulling op de capaciteiten en geografische voetafdruk van Corbion als leverancier van duurzame ingrediëntoplossingen in deze regio."

   

Dit persbericht bevat informatie die kwalificeert als voorwetenschap in de zin van artikel 7 lid 1 van de EU Marktmisbruik Verordening.

Contactgegevens

Analisten en beleggers:
Jeroen van Harten, Director Investor Relations
+31 (0)20 590 6293, +31 (0)6 21 577 086

Pers:
Tanno Massar, Director Corporate Communications
+31 (0)20 590 6325, +31 (0)6 11 589 121

Achtergrondinformatie

Corbion is de wereldwijde marktleider op het gebied van melkzuur en melkzuurderivaten en een vooraanstaand leverancier van emulgatoren, functionele enzymenmixen, mineralen, vitamines en uit algen gewonnen ingrediënten. Wij ontwikkelen duurzame ingrediëntoplossingen om de kwaliteit van leven te verbeteren voor mensen nu én voor toekomstige generaties. Al meer dan honderd jaar committeren wij ons sterk aan veiligheid, kwaliteit, innovatie en performance. Gebruikmakend van onze diepgaande kennis van toepassingen en producten werken we nauw samen met klanten om ervoor te zorgen dat onze geavanceerde technologieën doen wat onze klanten ervan verwachten. Onze oplossingen voegen onderscheidende functionaliteiten toe aan producten in markten zoals voeding, huishoudelijke producten, persoonlijke verzorging, diervoeding, geneesmiddelen, medische implantaten en bioplastics. In 2018 behaalde Corbion een jaaromzet van € 897,2 miljoen met een personeelsbestand van 2.040 FTE's. Corbion is genoteerd aan Euronext Amsterdam. Voor meer informatie: www.corbion.com

Bijlage