VGP NV: Voorgestelde Wijzigingen in de Raad van Bestuur

PERSBERICHT
Gereglementeerde informatie            

             

  • Marek Šebesťák, Alexander Saverys en Jos Thys nemen na 12 jaar afscheid van de Raad van Bestuur
  • Ann Gaeremynck, Katherina Reiche en Vera Gäde-Butzlaff worden voorgesteld ter vervanging op de Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 10 mei 2019

9 April 2019, Antwerpen (Berchem), België: VGP NV ('VGP' of 'de Groep') heeft vandaag de oproeping voor de komende Algemene Vergadering van Aandeelhouders uitgevaardigd en aangekondigd dat de Raad van Bestuur mevrouw Ann Gaeremynck, mevrouw Katherina Reiche en mevrouw Vera Gäde-Butzlaff heeft voorgedragen voor benoeming als nieuwe onafhankelijke bestuursleden. De jaarlijkse vergadering wordt gehouden op 10 mei 2019.

Jan van Geet, CEO van VGP, zei: "Na twaalf jaar van uitzonderlijke inzet, komt er een einde aan het mandaat van onze huidige onafhankelijke bestuursleden Marek Šebesťák, Alexander Saverys en Jos Thys op de komende jaarlijkse aandeelhoudersvergadering. We willen hierbij onze oprechte dankbaarheid uitspreken voor hun nuttige inzichten, inspanningen en enthousiasme.”

Na goedkeuring van de AV wordt het mandaat van mevrouw Ann Gaeremynck, mevrouw Katherina Reiche en mevrouw Vera Gäde-Butzlaff van kracht met ingang van 10 mei 2019.  Ter vervanging van de heer Marek Šebesťák zal de heer Bart van Malderen1 de rol van voorzitter van de Raad van Bestuur op zich nemen.

CEO Jan Van Geet lichtte dit toe: "Ik ben zeer verheugd dat onze Raad van Bestuur Ann, Katherina en Vera heeft voorgedragen om toe te treden tot de Raad van Bestuur van de Vennootschap. Ze hebben alle drie een uitzonderlijke professionele loopbaan genoten: Katherina en Vera hebben waardevolle ervaring in het samenwerken met Duitse gemeenten, deelstaatoverheden en met klanten op het raakvlak van de publieke/private sector en Ann op het gebied van financiële rapportering, audit en governance.” 

Mevrouw Ann Gaeremynck (Belg) is momenteel professor accounting en audit aan de KU Leuven, Faculteit Economie en Bedrijfswetenschappen. Haar belangrijkste onderzoeksdomein richt zich op het gebied van audit en governance. Ze is ook houder van de Deloitte-leerstoel Governance. Het is de bedoeling van de Raad van Bestuur om Ann Gaeremynck voor te dragen als voorzitter van het auditcomité.

Mevrouw Katherina Reiche (Duits) is sinds september 2015 voorzitster van het bestuur van de Vereniging van Gemeentelijke Ondernemingen (VKU) in Duitsland en sinds juni 2016 voorzitster van het Europees Verbond van Openbare Werkgevers en Ondernemingen (CEEP). Van 1998 tot 2015 was zij lid van de Duitse Bundestag en van 2005 tot 2009 plaatsvervangend voorzitster van de parlementaire groep CDU/CSU.

Mevrouw Vera Gäde-Butzlaff (Duits) was van 2001 tot 2002 adjunct-staatssecretaris voor Milieu en Landbouw bij het ministerie van Regionale Planning, Landbouw en Milieu van Saksen-Anhalt. Van 2003 tot 2014 was ze lid van de Raad van Bestuur en sinds 2007 CEO van de Berlijnse bedrijven voor stadsreiniging en afvalbeheer (BSR). Van 2015 tot 2018 was ze CEO van GASAG AG, een van de grootste regionale Duitse energieleveranciers. Sinds april 2018 is zij voorzitster van de Raad van Toezicht van Vivantes, de ziekenhuisgroep.

De volledige details van de voorgestelde benoemingen van de Raad van Bestuur zijn opgenomen in de oproeping en agenda van VGP’s Algemene Vergadering van Aandeelhouders van 10 mei 2019 en terug te vinden op de bedrijfswebsite:

http://www.vgpparks.eu/investors/en/shareholder-information/shareholder-meetings

CONTACTGEGEVENS VOOR INVESTEERDERS EN VRAGEN UIT DE MEDIA

Martijn Vlutters
(VP – Business Development & Investor Relations)
Tel: +32 (0)3 289 1433
Karen Huybrechts
(Head of Marketing)
Tel: +32 (0)3 289 1432
Anette Nachbar
Brunswick Group
Tel: +49 152 288 10363

OVER VGP

VGP is een toonaangevend pan-Europese ontwikkelaar, manager en eigenaar van kwalitatief hoogstaand logistiek en semi-industrieel vastgoed. VGP opereert met een volledig geïntegreerd businessmodel met capabiliteit en uitgebreide ervaring langs de hele waardeketen. De Groep heeft een gevorderde grondbank van 5,6 miljoen m2 en de strategische focus is op de ontwikkeling van logistieke en semi-industriële business parken. Opgericht in 1998 als een familiebedrijf in Tsjechië, heeft VGP nu circa 180 medewerkers en is actief in 12 Europese landen zowel voor eigen rekening als voor rekening van VGP European Logistics, een joint venture met Allianz Real Estate. Per december 2018 is de bruto waarde van de investeringen van VGP, inclusief de joint venture, €1,94 miljard en het bedrijf had een Net Asset Value of intrinsieke waarde (EPRA NAV) van €575 miljoen. VGP staat genoteerd op de beurs van Euronext Brussel en Prague Stock Exchange (ISIN: BE0003878957).

Voor verdere informatie: http://www.vgpparks.eu
1 Bart van Malderen als vaste vertegenwoordiger van VM Invest NV