De cryptowaardes schieten omhoog, hoe komt dat toch?

De afgelopen weken zagen we een forse koersopgang voor de diverse cryptovaluta. De allerbekendste, de bitcoin, spoot eind april zelfs met ruim 1000 dollar omhoog tot rond de 5300 dollar. Echt grote oorzaken waren voor deze koerswinst niet direct aanwijsbaar. Zo stelden diverse journalisten op het online communicatiekanaal Twitter hier vragen over.

Bitcoin hard gecrasht

Beleggers die echter eind 2017 waren ingestapt moet koersen rond ver boven de 10.000 dollar staan nu op forse verliezen. We zien verder ook dat na de harde koerscrash van eind 2017 toen de koers rond de 19.000 dollar noteerde de populariteit van de cryptomunten hard is afgenomen. Waar veel beleggers vanuit diverse windhoeken over een breed front massaal over de bitcoin begonnen te praten is de populaireit nu ver te zoeken geweest dit voorjaar. De recente koerswinst van de bitcoin lijkt weer voor nieuw leven in de brouwerij te brengen.

Toch weer impulsen voor de bitcoin

In mei liet de Nederlandse beleggersgoeroe Willem Middelkoop nog weten op het Bullday congres in Den Bosch dat hij niet uitsluit dat de bitcoin binnen nu en 2 jaar tot over de 100.000 dollar kan gaan. Mede hierdoor investeert hij circa 5 procent van zijn vermogen in deze cryptomunt.

Er zijn op internet diverse aanbieders van het kopen en verkopen van cryptovaluta. Verkoop je Ethereum bijvoorbeeld via Satos, dat is één van de bekendere platformen voor cryptomunten.