VGP NV: Gewone Algemene Vergadering


Persbericht
Gereglementeerde informatie 

14 mei 2019, 07u00 CET, Antwerpen (Berchem), België: VGP NV ('VGP' of 'de Groep'), een toonaangevende Europese aanbieder van hoogwaardig logistiek en semi-industrieel vastgoed, heeft zijn gewone algemene vergadering gehouden op 10 mei 2019 in Antwerpen, België.

De aandeelhouders hebben alle agendapunten goedgekeurd.

Details van de stemresultaten zijn beschikbaar op:
www.vgpparks.eu/investors/nl/aandeelhoudersinformatie/shareholder-meetings

We verwijzen naar de agenda opgenomen in de oproeping van de gewone algemene vergadering en meer bepaald de agendapunten met betrekking tot dividend en de benoeming van nieuwe onafhankelijke bestuurders.

Dividend

De gewone algemene vergadering keurde het voorstel van de raad van bestuur goed om het bruto dividend over 2018 vast te leggen op € 2,20 per aandeel.

Ex-dividend datum:                 20 mei 2019
Registratiedatum:                    21 mei 2019
Betalingsdatum:                      22 mei 2019

Nieuwe onafhankelijke bestuurders

De gewone algemene vergadering heeft volgende benoemingen goedgekeurd:

  • Mevr. Ann Gaeremynck als onafhankelijk bestuurder benoemd voor een periode van vier jaar tot de gewone algemene vergadering in 2023;
  • Mevr. Katherina Reiche als onafhankelijk bestuurder benoemd voor een periode van vier jaar tot de gewone algemene vergadering in 2023;
  • Mevr. Vera Gäde-Butzlaff als onafhankelijk bestuurder benoemd voor een periode van vier jaar tot de gewone algemene vergadering in 2023.

Op 10 mei 2019 vond ook een buitengewone algemene vergadering van aandeelhouders plaats. De vergadering heeft de aan de raad van bestuur verleende machtiging hernieuwd om het maatschappelijk kapitaal te verhogen (toegestane kapitaal). De vergadering heeft de aan de raad van bestuur verleende machtiging ook hernieuwd om eigen aandelen in te kopen.

CONTACTGEGEVENS VOOR INVESTEERDERS EN VRAGEN UIT DE MEDIA

Martijn Vlutters
(VP – Business Development & Investor Relations)
Tel: +32 (0)3 289 1433
Petra Vanclova
(External Communications)
Tel: +42 0 602 262 107

 

VGP is een toonaangevend pan-Europese ontwikkelaar, manager en eigenaar van kwalitatief hoogstaand logistiek en semi-industrieel vastgoed. VGP opereert met een volledig geïntegreerd businessmodel met capabiliteit en uitgebreide ervaring langs de hele waardeketen. De Groep heeft een gevorderde grondbank van 7,3 miljoen m2 en de strategische focus is op de ontwikkeling van logistieke en semi-industriële business parken. Opgericht in 1998 als een familiebedrijf in Tsjechië, heeft VGP nu circa 180 medewerkers en is actief in 12 Europese landen zowel voor eigen rekening als voor rekening van VGP European Logistics, een joint venture met Allianz Real Estate. Per december 2018 is de bruto waarde van de investeringen van VGP, inclusief de joint venture, €1,94 miljard en het bedrijf had een Net Asset Value of intrinsieke waarde (EPRA NAV) van €575 miljoen. VGP staat genoteerd op de beurs van Euronext Brussel en Prague Stock Exchange (ISIN: BE0003878957).

Voor verdere informatie: http://www.vgpparks.eu


Bijlage