Maven 11 investeert in blockchain startup Bloxroute

De Nederlandse investeringsmaatschappij Maven 11 Capital heeft bekend gemaakt deel te nemen in de meest recente investeringsronde in de blockchain startup Bloxroute Labs. Dit Amerikaanse bedrijf richt zich op het oplossen van het schaalbaarheidsprobleem van blockchain technologie door de informatieoverdracht tussen miners sneller te maken. De technologie is inmiddels getest op een aantal prominente blockchain netwerken zoals Bitcoin en Ethereum en de resultaten hiervan zijn veelbelovend. Uiteindelijk kan de technologie deze netwerken met een factor 100 sneller maken. Naast Maven 11 participeren ook een aantal andere voorname investeerders zoals Coinbase Ventures, Pantera Capital en Fenbushi.

Balder Bomans, Director Investment & Trading bij Maven 11 over de deal: “Bloxroute richt zich op het verbeteren van blockchain netwerken op het meest fundamentele niveau en vormt daarmee een perfecte fit met onze strategie en portfolio. Dit is momenteel een van de meest aansprekende projecten in onze industrie en we hebben dit team leren kennen als bijzonder kundig en vaardig. Daarmee zijn we ook wel trots dat Bloxroute ons heeft uitgekozen als hun Europese partner, naast een aantal sterke partners in de VS en Azië”.

“In deze investeringsronde was het voor ons erg belangrijk dat we de juiste partners aan ons konden binden”, aldus Uri Klarman, CEO van Bloxroute Labs. “Gedurende de gesprekken met Maven 11 waren we zeer onder de indruk van de research die zij hadden gedaan. We kijken ernaar uit om samen verder op te trekken in het oplossen van schaalbaarheids uitdagingen.”