Goldman Sachs verwacht zwakke cijfers van GoPro

GoPro presenteert op 27 juli zijn resultaten over het tweede kwartaal, maar Goldman Sachs heeft er weinig vertrouwen in dat de Amerikaanse producent van actiecamera’s aan de verwachtingen zal voldoen terwijl er tegelijkertijd ook wordt gevreesd voor zwakke verwachtingen voor het derde kwartaal. De koers van het aandeel staat ondertussen op een fors jaarverlies.

Goldman Sachs verwacht dat GoPro over het afgelopen kwartaal een omzet zal rapporteren van 193 miljoen dollar, terwijl de markt gemiddeld rekent op een omzet van 195 miljoen dollar. Weliswaar blijkt uit cijfers van Amazon.com en Best Buy dat de camera’s van GoPro nog altijd de bestverkopende producten zijn in hun segment, maar dat de kortingen die worden gegeven ook blijven stijgen.

De Amerikaanse zakenbank verwacht verder dat de brutomarge uitkomt op 38%, wat een verbetering van 5% zou zijn ten opzichte van het eerste kwartaal. Deze toename zal voornamelijk gedreven zijn door lagere vaste kosten per product en geen negatieve impact van afschrijvingen op de voorraden.

Tegenvallende verwachtingen

Waar GoPro al eerder heeft aangegeven dat de resultaten in Japan verbeteren ziet Goldman Sachs dat prijsvechters voor druk zorgen in China, een van de belangrijkste groeimarkten voor het bedrijf. Daarnaast zou GoPro volgens de Amerikaanse zakenbank ook te maken kunnen krijgen met negatieve wisselkoerseffecten en een terugvallende vraag in EMEA (Europa, het Midden-Oosten en Afrika), dat momenteel een derde van de totale omzet van het bedrijf genereert.

Goldman Sachs heeft zodoende zijn omzetverwachtingen voor het derde en vierde kwartaal met 1% verlaagd, terwijl het advies voor GoPro is blijven staan op ‘neutral’ met daarbij een koersdoel van 11 dollar.

De koers van het aandeel heeft over de afgelopen maanden de nodige tegenslagen moeten verwerken en staat inmiddels maar liefst 81,6% lager. Ten opzichte van begin 2016 bedraagt het verlies daarnaast nog altijd 36,7%.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.