Add Value rekent op aandeleninkoopprogramma ASM International

ASM International, toeleverancier aan de halfgeleiderindustrie, rapporteerde de cijfers over Q2 2016. De omzet daalde met 3% in vergelijking met het eerste kwartaal 2016 van € 142,4 miljoen naar € 138,7 miljoen, terwijl de EBIT daalde van € 18,8 miljoen naar € 16,7 miljoen (-11%). De nettowinst in Q2 2016 kwam uit op € 42,3 miljoen.

De tegenvaller in het tweede kwartaalbericht lag in het neerwaarts bijgestelde verwachtingspatroon voor de omzet in H2 2016. Bij publicatie van de eerste kwartaalcijfers sprak het management nog van een ‘aanzienlijke’ omzettoename voor deze periode. Deze kwalificatie werd nu teruggebracht tot slechts ‘hoger dan H1 2016’. De nieuwe omzetindicatie van het management impliceert een scherpe neerwaartse bijstelling van de marktconsensus. Het is daarom niet verwonderlijk dat de beurskoers van ASM International in twee handelsdagen bijna 15% verloor.

Omdat het (middel)lange termijnperspectief volgens Burgers en Wiersma niet is gewijzigd, handhaven zij de positie in ASM International in de bovenste regionen van de portefeuille. De financiële positie van de onderneming is onveranderd sterk en het lopende aandeleninkoopprogramma biedt nog ruimte voor de terugkoop van circa € 25 miljoen eigen aandelen. De fondsbeheerders menen dat het neerwaartse koersrisico vanaf de nu bereikte niveaus beperkt is. Zij verwachten dat ASM International tijdens de presentatie van de Q3 cijfers in oktober dit jaar voor de derde keer op rij een nieuw aandeleninkoopprogramma zal gaan aankondigen van wederom € 100 miljoen, ofwel circa 5% van de uitstaande aandelen.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.