Add Value: Accell profiteert van sterke groei verkoop e-Bikes

Fietsproducent Accell Group heeft in het eerste halfjaar 2016 een stijging van de omzet gerealiseerd van 10% tot € 629,7 miljoen. De omzetstijging was geheel autonoom en wordt met name gedreven door hogere verkopen van elektrische fietsen, die inmiddels goed zijn voor 43% van de totale omzet. Met een sterke groei van de verkoop van elektrische fietsen heeft Accell de invloed van de slechte weersomstandigheden van de laatste maanden weten op te vangen. De omzet van elektrische fietsen steeg met 39%, voornamelijk door sterke groei bij de Duitse merken.

De aankoop van een e-bike vindt steeds meer plaats ter vervanging van een traditionele of sportieve fiets. Als gevolg hiervan stijgt de gemiddelde verkoopprijs per fiets spectaculair. Dat het segmentresultaat met slechts 7% steeg van € 46,3 miljoen naar € 49,6 miljoen was te wijten aan lagere marges op de verkopen van oudere fietscollecties en extra kosten als gevolg van twee grote faillissementen van multisportketens in Noord-Amerika.

Analist.nl Nieuwsdienst: +31 084-0032-842
nieuws@analist.nl

Copyright analist.nl B.V.
All rights reserved. Any redistribution, duplication or archiving prohibited. analist.nl doesn't warrant the accuracy of any News Content provided and shall not be liable for any errors, inaccuracies or for any actions taken in reliance thereon.