ABN AMRO CEO Kees van Dijkhuizen gaat aan het einde van zijn huidige termijn niet op voor een nieuwe termijn, bestuurstermijnen Executive Committee verlengd met 2 en 4 jaar

ABN AMRO CEO Kees van Dijkhuizen gaat aan het einde van zijn huidige termijn niet op voor een nieuwe termijn, bestuurstermijnen Executive Committee verlengd met 2 en 4 jaar

ABN AMRO maakt vandaag bekend dat Kees van Dijkhuizen na afloop van zijn huidige termijn niet opgaat voor een nieuwe termijn. Zijn huidige bestuurstermijn loopt per de aandeelhoudersvergadering op 12 april 2020 af.

De bestuurstermijnen van de leden van het Executive Committee (ExCo) worden per maart 2020 verlengd met respectievelijk 2 en 4 jaar. De termijnen van Frans van der Horst (CEO Retail) en Pieter van Mierlo (CEO Private Banking) worden verlengd met twee jaar, de termijnen van Daphne de Kluis (CEO Commercial Banking) en Rutger van Nouhuijs (CEO Corporate & Institutional Banking) worden verlengd met 4 jaar. Door te kiezen voor verschillende termijnen wordt voorkomen dat de ExCo posities aan het einde opnieuw tegelijk voor herziening in aanmerking komen.

Kees van Dijkhuizen, CEO van ABN AMRO: “Ik ben sinds 2013 bestuurder bij ABN AMRO, eerst als CFO en nu als CEO. Volgend jaar ben ik 7 jaar actief als bestuurder bij de bank.

Samen met het bestuur hebben we het afgelopen jaar de aangescherpte strategie en de nieuwe purpose van de bank neergezet, Banking for better, for generations to come. Deze worden inmiddels gedragen door 93% van de medewerkers en zijn geborgd in de continuïteit van het huidige bestuursteam. Voor de komende tijd ben ik volledig gecommitteerd om de strategie en purpose van de bank samen met de medewerkers en klanten verder te versnellen om daarna met alle vertrouwen het stokje door te geven.”

Tom de Swaan, voorzitter Raad van Commissarissen van ABN AMRO: “De Raad van Commissarissen is erg trots op de resultaten die Kees als CFO en CEO samen met zijn team heeft bereikt. De bank staat er goed voor en is op koers om de financiële doelstellingen te halen. We kijken ernaar uit om de goede samenwerking voort te zetten en om de komende tijd verdere stappen te maken.”

Met deze aankondiging kan de Raad van Commissarissen tijdig en in alle rust starten met de zoektocht naar een opvolger. Deze zoektocht zal zowel binnen als buiten de bank zijn.

ABN AMRO Press Office
Jeroen van Maarschalkerweerd
Hoofd Mediarelaties & PR
pressrelations@nl.abnamro.com
+31 20 6288900
ABN AMRO Investor Relations
Annedien Heilbron
Investor Relations investorrelations@nl.abnamro.com
+31 20 3837244

 

Bijlage