KPMG Nederland en Esker gaan nauw samenwerken

KPMG Nederland en Esker, één van de belangrijkste leveranciers van automatiseringsoplossingen voor documentverwerking gaan nauw samenwerken. De oplossingen van Esker in combinatie met de kennis van KPMG helpen bedrijven onder meer om hun ‘order to cash’ en ‘purchase to pay’ processen te transformeren en te digitaliseren en een beter inzicht te krijgen in hun financiële verplichtingen. De samenwerking stelt Esker in staat haar aanwezigheid in Nederland en internationaal verder te ontwikkelen en stelt KPMG in staat om haar aanbod aan digitale procesautomatisering uit te breiden.

“Onze samenwerking met KPMG past in onze strategie om ons partnernetwerk verder te ontwikkelen en ons klantenbestand te kunnen uitbreiden", zegt Jean-Michel Bérard, CEO van Esker. "KPMG is leidinggevend in advisory en dus een voor de hand liggende partner. Samen gaan we bedrijven helpen om hun productiviteit te verhogen en hun cashflowprestaties door middel van digitale factuurverwerking te verbeteren."

De strategische samenwerking met Esker stelt KPMG in staat klanten ook op het gebied van de factuurverwerking te helpen en de processen te digitaliseren.

"De AI-gestuurde AP-oplossing van Esker vormt een aanvulling op ons aanbod van oplossingen en helpt ons bij het leveren van diensten met toegevoegde waarde aan bedrijven in hun proces van digitale transformatie”, zegt Jark Otten, partner bij KPMG Financial Business Services. Otten: “Dat betekent dat wij Esker's cloud-gebaseerde oplossing voor Accounts Payable op de markt kunnen brengen als onderdeel van ons RPA- en Finance Transformation-aanbod.”

Met de automatiseringsoplossing van Esker kunnen bedrijven het handwerk dat nu vaak nog gepaard gaat met de verwerking van facturen aanzienlijk beperken.

“Dat houdt in dat de crediteurenadministratie een flinke efficiëntieslag kan maken”, constateert Joris Juttmann, partner bij KPMG en verantwoordelijk voor Robotics & Process Excellence. Juttmann: “Voor de klanten van KPMG betekent het dat zij te maken krijgen met lagere operationele kosten, minder verstoringen in de supply chain en beter cashflowbeheer. Daarnaast levert het gebruik hogere kortingen op doordat rekeningen eerder betaald worden en ontstaat een zichtbaar betere relatie met leveranciersrelaties. Ook zorgen de automatiseringsoplossingen voor betere financiële sluitingsprocessen, rapportages en analyses.”

Over KPMG Nederland

Sinds 1917 biedt KPMG hoogwaardige dienstverlening aan op het gebied van accountancy en advies in Nederland. Wij ondersteunen organisaties om weloverwogen besluiten te nemen en te excelleren in de wereld van vandaag en morgen. Dat doen wij vanuit de gedachte dat vooruitgang pas echte vooruitgang is als deze goed is voor mens en maatschappij. ‘People-driven progress’ is onze kijk op vooruitgang en de manier waarop wij met onze dienstverlening waarde willen toevoegen voor onze klanten. Bij KPMG in Nederland zijn drieduizend professionals werkzaam vanuit twaalf kantoren. De Nederlandse praktijk wordt geleid vanuit Amstelveen. KPMG Nederland maakt deel uit van een internationaal netwerk van zelfstandige KPMG-kantoren dat wordt geleid vanuit Canada.

Over Esker

Esker staat wereldwijd aan de top op het gebied van Cloud-based automatisering software. Esker helpt uw finance en klanten service afdelingen hun Order to Cash (O2C) en Purchase to Pay (P2P) cyclus digitaal te transformeren. Met meer dan 6000 klanten wereldwijd, gebruiken wij onze AI gedreven software om uw productiviteit, visibiliteit en de samenwerking tussen klanten, leveranciers en interne processen te verbeteren, alsook het risico op fraude te verminderen. Het wereldwijde hoofdkantoor is gevestigd in Lyon, Frankrijk en het Amerikaanse hoofdkantoor in Wisconsin. Esker is actief in Noord-Amerika, Latijns-Amerika, Europa en Azië-Pacific. Voor meer informatie over Esker en onze oplossingen, kijk op www.esker.co.nl.

Bijlage