KBC Groep: Thomas Leysen treedt terug als voorzitter van KBC Groep in mei 2020

Persbericht
Buiten beurstijd – Gereglementeerde informatie*- Bekendmaking van Voorwetenschap

Brussel, 21juni 2019 (8 uur CEST)

Thomas Leysen treedt terug als voorzitter van KBC Groep in mei 2020

Thomas Leysen, Voorzitter van de Raad van Bestuur van KBC Groep nv, alsook van KBC Bank nv en KBC Verzekeringen nv,  heeft te kennen gegeven dat hij zijn mandaat als voorzitter wenst te beëindigen op de volgende Algemene Vergadering van Aandeelhouders in mei 2020. Thomas Leysen is sinds 2011 voorzitter van KBC Groep. 

Thomas Leysen lichtte zijn beslissing als volgt toe: " Ik ben nu bijna 8 jaar voorzitter van KBC Groep. In de jaren na de crisis heb ik getracht om mijn ervaring als ondernemer zoveel mogelijk in te zetten voor KBC. Ik heb vooral getracht een bijdrage te leveren aan het vormgeven van een gerichte strategie, om ervoor te zorgen dat de juiste mensen op de juiste plaats zijn ingezet, dat de digitale transformatie werd versneld, en dat het duurzaamheidsdenken in de hele groep werd bevorderd. KBC is vandaag in uitstekende vorm en het lijkt me dan ook een goed moment voor mij en voor de groep om het doorgeven van de fakkel voor te bereiden. Ik zal samenwerken met mijn collega's in de Raad van Bestuur om te zorgen voor een vlotte overgang naar een nieuwe voorzitter van de groep".

Philippe Vlerick, Vicevoorzitter van de raad van bestuur van KBC Groep, voegde hieraan toe: "Thomas was en blijft een markante voorzitter. Hoewel we zijn beslissing betreuren, respecteren we zijn wensen en motivatie.  We zullen nu samenwerken met het Benoemingscomité en de Raad van Bestuur om een optimale opvolging te verzekeren".

Deze aankondiging stelt de Raad van Bestuur van KBC in staat om tijdig een opvolger te zoeken voor Thomas Leysen als voorzitter van de Raad van Bestuur van KBC Groep nv, KBC Bank nv en KBC Verzekeringen nv.

Voor meer informatie, contacteer :
Viviane Huybrecht, Directeur Corporate Communicatie, woordvoerster, KBC Groep
Tel +32 2 429 85 45 – E-mail : pressofficekbc@kbc.be

* Dit nieuwsbericht bevat informatie waarop de Europese transparantieregelgeving voor beursgenoteerde bedrijven van toepassing is.
 

KBC Groep NV
Havenlaan 2 – 1080 Brussel
Viviane Huybrecht
Directeur Corporate communicatie/
Woordvoerster
Tel. 02 429 85 45
 

 

Persdienst
Tel. 02 429 65 01 Stef Leunens
Tel. 02 429 29 15 Ilse De Muyer
Tel. 02 429 32 88 Pieter Kussé
E-mail: pressofficekbc@kbc.be

 

Ga de echtheid van dit document hier na
 

KBC-persberichten zijn beschikbaar op www.kbc.com
Volg ons op www.twitter.com/kbc_group

 

Blijf op de hoogte van alle innovatieve oplossingen via https://www.kbc.com/nl/innovation

   

Bijlage