Olivier Rigaud voorgedragen als opvolger van Tjerk de Ruiter als CEO van Corbion

Corbion maakt vandaag bekend dat de Raad van Commissarissen Olivier Rigaud heeft voorgedragen als opvolger van Tjerk de Ruiter als CEO van Corbion. Tjerk de Ruiter zal zijn verantwoordelijkheden overdragen per 8 augustus 2019, na de presentatie van de halfjaarcijfers een dag eerder. Een Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders zal gehouden worden op 5 augustus 2019 voor de benoeming van Olivier Rigaud door de aandeelhouders. Na deze aanstelling zal de Raad van Bestuur van Corbion bestaan uit Olivier Rigaud en Eddy van Rhede van der Kloot, die aanblijft als CFO (zijn huidige termijn loopt tot mei 2022), de positie die hij sinds 2014 bekleedt.

Olivier Rigaud, een Fransman met een Masters graad in Scheikunde, brengt een diepgaande kennis en inzicht in de ingrediëntenmarkten wereldwijd. Hij is al bijna 30 jaar actief in deze sector, in leidinggevende functies bij Tate & Lyle en recentelijk als CEO van Naturex, totdat het werd overgenomen door Givaudan in 2018. Hij heeft een solide staat van dienst waar het gaat om het op duurzame wijze aanjagen van groei, winstgevendheid en aandeelhouderswaarde, en het transformeren van technologieën in succesvolle innovatieve producten.

Voorzitter van de Raad van Commissarissen Matthieu Vrijsen zei: "Namens de Supervisory Board, wil ik Olivier van harte welkom heten bij Corbion. Wij zijn verheugd met zijn komst, en ervan overtuigd dat hij in staat is om Corbion succesvol te leiden in de volgde fase van haar ontwikkeling als duurzaam ingrediënten-oplossingen bedrijf. Graag spreken wij onze dankbaarheid uit naar Tjerk, die Corbion heeft geleid sinds 2014 en uitstekende resultaten heeft geboekt niet alleen in het verbeteren van de prestaties in termen van winstgevendheid en groei, maar ook in het creëren van één cultuur vanuit afzonderlijke bedrijven."

Corbion CEO Tjerk de Ruiter voegde daaraan toe: "Het was voor mij een voorrecht Corbion te mogen leiden in de jaren waarin we met een uitstekend managementteam en fantastische collega's overal in de wereld het fundament hebben gebouwd voor een nieuw bedrijf. Ik ben trots op wat we samen bereikt hebben; een positie veroverd als een leider in onze sector, innovatief en duurzaam, en tenslotte maar niet in de laatste plaats waarde creërend voor haar aandeelhouders. Corbion is nu een wereldwijd bedrijf, met een sterke focus op klanten, met oog voor onze mensen en hun ontwikkeling, en met duurzaamheid in het hart. Ik kijk ernaar uit Olivier in de overgangsperiode te introduceren bij veel van mijn Corbion collega's." 

Tjerk de Ruiter zal nauw met Olivier Rigaud samenwerken om een soepele overdracht zeker te stellen en blijft beschikbaar als adviseur voor Corbion tot medio mei 2020 (als zijn aanstelling verloopt).

Corbion heeft op haar website de agenda plus toelichting voor de Buitengewone Algemene Vergadering van Aandeelhouders op 5 augustus 2019 gepubliceerd.

Noot voor de redactie:
Olivier Rigaud (54) was CEO van Naturex, wereldwijd actief op het gebied van natuurlijke specialistische ingrediënten, tot het bedrijf in 2018 werd verkocht aan Givaudan. In deze rol vanaf 2014, wist hij de groei en winstgevendheid te herstellen, met een verdubbeling van de EDBITDA-marge. Daarvoor werkte hij 14 jaar voor ingrediënten bedrijf Tate & Lyle, in België, Frankrijk en Londen. Hij begon zijn loopbaan bij Amylum, een zetmeel en zoetstof bedrijf, waar hij werkte in sales en marketingposities in Frankrijk en België. De heer Rigaud heeft de Franse nationaliteit, en een Masters graad in Scheikunde van de Universiteit van Marseille. Hij is getrouwd en heeft volwassen kinderen.

Bijlages