ABO-GROUP neemt Frans geofysisch ingenieursbureau INNOGEO over

Gent, 1 juli 2019 - 17u CET

Persbericht / gereglementeerde informatie

ABO-GROUP neemt Frans geofysisch ingenieursbureau INNOGEO over.         

ABO-Group verwerft per 1 juli 2019 alle aandelen van het Franse INNOGEO SAS. Innogeo heeft haar hoofdzetel te Bourget-du-Lac (het universitair en technologisch centrum van de Savoie) en daarnaast een kantoor in Senlis (Parijs). Door deze overname kan ABO-GROUP in haar drie thuislanden, België, Nederland en Frankrijk, alsook internationaal, naast geotechnische studies, geofysische studies en testen aanbieden.

Innogeo heeft de voorbije 10 jaar een reputatie opgebouwd op het vlak van seismische detectie, bomdetectie, geomonitoring en oppervlaktedetectie via microgravimetrie en georadars.

Dubbele WIN-WIN
“Wij zien Innogeo als een dubbele win-winsituatie en als een strategische overname” benadrukt Frank De Palmenaer, CEO van ABO-Group Environment. “Dankzij de acquisitie van deze Franse expert in geofysische studies en testen, versterken wij enerzijds ons dienstenpalet in een groeiende nichemarkt, anderzijds willen we met deze competenties verdere organische groei in België en Nederland ontwikkelen”, aldus Frank De Palmenaer.

Jean-Luc Mattiuzzo, CEO van Innogeo, zal in een eerste fase de integratie binnen ABO-Group begeleiden. Daarnaast stelt hij zijn kennis en advies blijvend ter beschikking voor de ontwikkeling van innovatieve geofysische meetmethoden. De reeds opgebouwde merken Innogeo, InGravi-T en InCavi-T worden verder uitgebouwd. “Door deze transactie kan het groeiplan van Innogeo sneller verwezenlijkt worden”, beaamt Jean-Luc Mattiuzzo.

Kerncentrales
ABO-Group versterkt zich met een aantal nucleair geaccrediteerde medewerkers. In combinatie met de bestaande teams kan aldus een ruimer dienstenpakket voor de Franse nucleaire markt worden aangeboden.

Transactie
ABO verwacht door deze operatie een omzetstijging van circa 500.000 euro in 2019 en minstens 1 miljoen euro in 2020. De overnameprijs wordt met eigen middelen betaald. ABO-GROUP bevestigt met deze overname haar geloof in geotechniek als groeipijler voor de toekomst.  


Over ABO-Group
ABO-Group is een Euronext beursgenoteerde groep van geïntegreerde consultancy, testing & monitoringbedrijven, gericht op bouw, milieu en energie. ABO-Group is zowel in haar drie thuislanden (België, Nederland en Frankrijk), als op de internationale markt actief en garandeert haar klanten een duurzame oplossing.

Voor een meer uitgebreide beschrijving van de activiteiten van de groep, kan u de website van ABO-Group (www.abo-group.eu) raadplegen.

Voor meer informatie:
ABO-Group Environment NV                        
Frank De Palmenaer                                                
CEO ABO-Group Environment NV                           
frank.depalmenaer@abo-group.eu                           
T +32 (0)9 242 88 32                                                

Dit persbericht is beschikbaar op de website www.abo-group.eu

Bijlage